Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept)
Autor receptu: pusta
K rybke sa veľmi dobre hodia koreniny ako paprika, mleté čierne korenie a rasca a rôzne obalenie. Rybku som osolila, pokvapkala citronovou šťavou, okorenila mletým čiernym korením a obalila som ju v múke,ktorú som zmiešala s mletou červenou paprikou, dala do pekáčika s olejom. Obložila som ju zemiačikmi posypanými rascou, ktoré počas pečenia nasiakli chuťou korenín a rybky a rybka získala chutnú chrumkavú kôrku.
2 porcie |
15 minút príprava |
20 minút na 220 °C |
Postup
- Filety z tresky som umyla, osušila papierovou utierkou, nechala čiastočne rozmrznúť a osolila z oboch strán.
- Pripravila som si citronovú šťavu,...
- ktorou som rybku pokvapkala a nechala chvíľu odležať.
- Pripravila som si potrebné koreniny.
- Rybku som riadne okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
- Múku som zmiešala so sladkou červenou paprikou.
- Rybku som obalila v paprikovej múke.
- Obalené rybky som vložila do pekáčika.
- Rybku som obložila osolenými zemiačikmi, pokrájanými na krížalky a posypala som ich rascou.
- Pridala som olej a vložila piecť do trúby vyhriatej na 220 stupňov na 20 minút. Rybka získala chrumkavý plášť a zemiačiky počas pečenia nasiakli chuťou rybky a použitých korenín.
- K upečenej rybke sa veľmi hodí domáca čalamáda a z nápojov suché biele víno alebo dobre vychladené pivko. Tento chutný pokrm možno pripraviť z akejkoľvek ryby. Takto pečené zemiaky majú charakteristickú chuť a výborne doplňajú rybu samotnú.