Pečená ryba v chrumkavom korenenom plášti (fotorecept)

Autor receptu: pusta

K rybke sa veľmi dobre hodia koreniny ako paprika, mleté čierne korenie a rasca a rôzne obalenie. Rybku som osolila, pokvapkala citronovou šťavou, okorenila mletým čiernym korením a obalila som ju v múke,ktorú som zmiešala s mletou červenou paprikou, dala do pekáčika s olejom. Obložila som ju zemiačikmi posypanými rascou, ktoré počas pečenia nasiakli chuťou korenín a rybky a rybka získala chutnú chrumkavú kôrku.

2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
na 220 °C

Postup

  1. Filety z tresky som umyla, osušila papierovou utierkou, nechala čiastočne rozmrznúť a osolila z oboch strán.
  2. Pripravila som si citronovú šťavu,...
  3. ktorou som rybku pokvapkala a nechala chvíľu odležať.
  4. Pripravila som si potrebné koreniny.
  5. Rybku som riadne okorenila čerstvo mletým čiernym korením.
  6. Múku som zmiešala so sladkou červenou paprikou.
  7. Rybku som obalila v paprikovej múke.
  8. Obalené rybky som vložila do pekáčika.
  9. Rybku som obložila osolenými zemiačikmi, pokrájanými na krížalky a posypala som ich rascou.
  10. Pridala som olej a vložila piecť do trúby vyhriatej na 220 stupňov na 20 minút. Rybka získala chrumkavý plášť a zemiačiky počas pečenia nasiakli chuťou rybky a použitých korenín.
  11. K upečenej rybke sa veľmi hodí domáca čalamáda a z nápojov suché biele víno alebo dobre vychladené pivko. Tento chutný pokrm možno pripraviť z akejkoľvek ryby. Takto pečené zemiaky majú charakteristickú chuť a výborne doplňajú rybu samotnú.