Pečená pudingová hviezda

veronikabrunclikova - bez fotkyveronikabrunclikova, 30. januára 2015

Tento recept som našla s dcérou na internete a už len ten vzhľad sa nám páčil. Tak sme sa teda rozhodli, že ho vyskúšame Zobraziť celý popisTento recept som našla s dcérou na internete a už len ten vzhľad sa nám páčil. Tak sme sa teda rozhodli, že ho vyskúšame a recept bol úžasný!

1 hviezda 9 kúskov
porcia
20-30 minút
príprava
20-30 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
180 ml
30 g
70 g
 trochu
450 g
Plnka:
100 g




Postup

  1. 1

    Najskôr si uvaríme puding. Keď už bude hotový, pridáme cca 100g masla a dôkladne miešame, pokiaľ sa maslo neroztopí. Necháme vychladnúť a zatiaľ si zarobíme cesto.

  2. 2

    Do misy si nasypeme múku, spravíme kvások, pridáme žĺtok, maslo, olej a soľ a vypracujeme hladké a vláčne cesto.

  3. 3

    Cesto necháme cca 15 min. odstáť v mise pod utierkou.

  4. 4

    Cesto si rozdelíme na 4 rovnaké časti, ktoré vyvaľkáme do tvaru kruhu. Vzniknú nám 4 kruhy z ktorých vykrojíme ďalšie kruhy, teraz však pomocou taniera.

  5. 5

    Prvý kruh uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie a natrieme pudingovou plnkou. Uložíme naň ďalší kruh a natrieme plnkou. Zopakujeme ešte raz. Keď položíme posledný kruh, dáme do stredu pohárik a cesto rozrežeme na 16 častí.

  6. 6

    Zoberieme 2 časti a otočíme ich smerom od seba- 2-krát a konce spojíme. Zopakujeme s ďalšími, čo nám ostali. Hviezdu natrieme bielkom a dáme do vyhriatej rúry na 180°.

Diskusia k receptu

smejkad
otvorila som koli plnke, mne pudingova stale vyteka, ako si robila tuto?
motyka
Ako prvý vstup na vareche sa Ti to veľmi podarilo. Výborný popis. Prekrásny tvar hviezdy aj samotná prezentácia. Mne tiež trocha vyteká kakao. Asi to bude cukrom. Kto vie, nech nám poradí. Díky.
luss44
krásny sa Ti vydaril. Robievam podobnú plnku do puding.závinov, len pridávam ešte kakao. Potvora, tiež trochu vyteká občas.
tinca
to video bolo aj na fcb, škoda, že si postup nefotila, lebo to nie je jednoduché. Ale vyšla ti nádherne:)
k599
Dnes som hviezdu (ružu) robil už hádam desiaty krát, ale dnes som dával orechovú plnku. Je to veľmi jednoduché a celkom pekné, kým je celá. Pridám recept, podľa ktorého som to robil. Pri tomto recepte pridala @astheart dňa 31.januára 2014 o 18.15 hod pekné video, podľa ktorého je urobiť tuto ružu hračka.
1x manya
cesminaz
uz aj ja som tento recept videla na internete,vydaril sa ti nadherne :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia