Pečená prepelička s bylinkami
Autor receptu: celero
Recept podľa J. Olivera. K tomuto jedlu sme pili ružové víno. Bolo to výborné...
4 porcie |
15 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Prepeličky potrieť olejom, osoliť, okoreniť a vypchať vetvičkami tymiánu, strúčikmi cesnaku a pásikom citrónovej kôry.
- Poukladať pásik citrónovej kôry okolo prepeličích pŕs, prekryť šalviovými listami a nakoniec zakryť plátkom pancetty (sušený bravčový bok), môže sa použiť aj obyčajná slaninka. Toto zaistiť na každej prepeličke kúskom šnúrky.
- Vložiť do pekáča, pridať ostatné strúčiky cesnaku, polovice citróna, plátky pancetty a bylinky, podlejte vodou alebo vínom a pečte približne 45 minút.
- Na ďalší pekáč poukladať očistenú a na štvrtiny pokrájanú mrkvu a očistený a na štvrtiny pokrájaný pór. Pokvapkať olejom, osoliť, podliať vínom alebo vodou, prikryť alobalom a piecť v rozohriatej rúre.