Pečená maslová tekvica s koreňovým pyré

lenivaveganka - fotkalenivaveganka, 2. októbra 2012

Mám tri tipy: 1.Ak upečenú tekvicu nezjete, jednoducho ju rozpučte vidličkou a natrite na cesnakovú hrianku. 2. Ak máte doma čerstvú šalviu, určite ju k tekvici pridajte!! 3. Kombinácia pečenej tekvice a pyré nemusí zapasovať každému, niekedy aj ja uprednostním ako prílohu pečené zemiaky alebo skrátka niečo tuhšie. Ja však na takýchto jednofarebných kombináciách sem-tam ulietavam. Fotené mobilom, takže sa ospravedlňujem za kvalitu.

Suroviny

1
Pyré:
1
1/4
1 väčší
1 balenie
1
1

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Tekvicu očistíme, vyberieme semiačka a uložíme na papier na pečenie.

  2. 2

    Prekvapkáme tekvicu olivovým olejom, posolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 180 °C asi pol hodinu, možno viac, kým nie je mäkká.

  3. 3

    Ja vždy v závere na trúbe zapnem režim grilovania, aby bola tekvica na vrchu chrumkavá.

  4. 4

    Príprava pyré: V jednom hrnci uvaríme v osolenej vode nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a zemiak.

  5. 5

    Keď je zelenina mäkká, scedíme a okoreníme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom. Rozpučíme, prípadne rozmixujeme na kašu.

  6. 6

    Na oleji si speníme cibuľu, pridáme hrášok, cesnak, čierne korenie, soľ, kari, chilly a pražíme, prípadne dusíme do zmäknutia. Keď je hrach mäkký, zmiešame ho s pyré. Už ďalej nepučíme ani nemixujeme.

Diskusia k receptu

ebaka
tak toto môžem,čo najskôr urobím,dík
klaura
určite využijem tento tvoj recept ... ďakujem :)
lucylee
Prave si to robim na veceru. Pouzila som tekvicku hokkaido. V surovinach ti chyba cesnak, dopln si ho.
elixir
Našla som tento Tvoj recept, tak som si zohnala maslovú tekvicu...doteraz som tekvicu ešte nepiekla... namiesto olivového oleja som dala olej z medvedieho cesnaku... a tá vôňa, skoro sa to nedá vydržať, kým sa to dopečie. :)
elixir
Sme to len tak schňapali, ani sa zaprášiť nestihlo :) Ďakujem za inšpiráciu... pyré skúsim tiež :)