Foto: lenivaveganka
Mám tri tipy: 1.Ak upečenú tekvicu nezjete, jednoducho ju rozpučte vidličkou a natrite na cesnakovú hrianku. 2. Ak máte doma čerstvú šalviu, určite ju Zobraziť celý popisMám tri tipy: 1.Ak upečenú tekvicu nezjete, jednoducho ju rozpučte vidličkou a natrite na cesnakovú hrianku. 2. Ak máte doma čerstvú šalviu, určite ju k tekvici pridajte!! 3. Kombinácia pečenej tekvice a pyré nemusí zapasovať každému, niekedy aj ja uprednostním ako prílohu pečené zemiaky alebo skrátka niečo tuhšie. Ja však na takýchto jednofarebných kombináciách sem-tam ulietavam. Fotené mobilom, takže sa ospravedlňujem za kvalitu.
Postup
-
1
Tekvicu očistíme, vyberieme semiačka a uložíme na papier na pečenie.
- 2
Prekvapkáme tekvicu olivovým olejom, posolíme, okoreníme a pečieme pri teplote 180 °C asi pol hodinu, možno viac, kým nie je mäkká.
- 3
Ja vždy v závere na trúbe zapnem režim grilovania, aby bola tekvica na vrchu chrumkavá.
- 4
Príprava pyré: V jednom hrnci uvaríme v osolenej vode nakrájanú mrkvu, zeler, petržlen a zemiak.
- 5
Keď je zelenina mäkká, scedíme a okoreníme soľou, čiernym korením a muškátovým orechom. Rozpučíme, prípadne rozmixujeme na kašu.
- 6
Na oleji si speníme cibuľu, pridáme hrášok, cesnak, čierne korenie, soľ, kari, chilly a pražíme, prípadne dusíme do zmäknutia. Keď je hrach mäkký, zmiešame ho s pyré. Už ďalej nepučíme ani nemixujeme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu