Foto: pusta
Jednoduché, dobré a chutné, recept pridávam ako tip na pohodlné varenie na nedeľu :-)
porcie
príprava
na 200 °C
Suroviny
400 g |
|
Na marinádu: | |
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 - 2 PL |
|
2 veľké strúčiky |
|
3 PL |
|
Na pečenie: | |
2 - 3 PL |
|
Postup
-
1
Najprv som pripravila marinádu, do misky som dala soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
-
2
...horčicu,...
-
3
...prelisovaný cesnak,...
-
4
...olej,...
-
5
...všetko som spolu premiešala.
-
6
Z umytej a osušenej krkovičky som nakrájala cca 200 gramové rezne o hrúbke asi 1,5 cm ...
-
7
...vložila som ich do pekáčika,...
-
8
...z oboch strán som ich potrela pripravenou marinádou a nechala som ju marinovať 4 hodiny pri izbovej teplote...
-
9
...pridala som k nej očistené zemiaky, preliala rozpustenou domácou bravčovou masťou, prikryla alobalom, vložila piecť do rúry...
-
10
...piekla som v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C 40 minút,...
-
11
....odstránila som alobal a dopiekla do peknej zlato - hnedej farby na povrchu.
-
12
Upečenú marinovanú krkovičku som podávala so zemiakmi, ktoré sa piekli v masti zároveň s krkovičkou. Podávala som k nej domáce nakladané sladko - kyslé pikantné uhorky zvlášť v miske, aby si každý nabral sám podľa svojej chuti.
-
13
záber zblízka: krásne vidieť na krkovičke chutnú do chrumkava upečenú kôrčičku z marinády a pod ňou sa skrýva šťavnaté mäsíčko, mäkkučké ako masielko, ktoré sa priam rozplýva na jazyku, ide o veľmi jednoduchú prípravu úžasne chutného nedeľného či sviatočného jedla, také pohodlné varenie, ked sa ako 2v1 súčasne pripravia aj pečené zemiaky. Prajem Dobrú chuť :-)
Stara dobra klasika.
ale ved to nič, je to výýýýbornéééé :-)))
dakujem ti za pochvalu.
naco zapinat ruru a piect aj s dopecenim asi 50 minut,ked sa to da spravit ako ciganska na panvici za par minut.
tú aj vyklepávaš, predpokladám.
toto, čo som ja spravila:
1. má váhu 200 granmov jeden rezeň
2. hrúbka rezňa je 2 cm, cigánska určite podstatne menej.
3.toto mäso sa marinuje aspoň 4 hodiny, cigánska iste nie, tú robievam bez akejkoľvek marinády, korenia, či cesnaku, len si poleží krátko v mlieku a je len osolená.
4. ako si správne poznamenala, cigánsku opekáš, kým toto sa p e č i e
v rúre.
6. ide o dva odlišné recepty.
súhlasím s tebou vo všetkom.
dakujem.
dakujem za pekné hodnotenie :-)
Prajem Dobrú chuť!
Zbytočne rozohrievať rúru....
ak si krkovičku namarinovala už dnes, potom bude zajtra ešte krehkejšia, ešte lepšia a oveľa chutnejšia.
no tie nové zemiačiky by veľmi pasovali :-)
potom poprosím o spätnú odozvu.
dakujem ti za pochvalu, za uznanie mojich receptov, za tvoj výber na zajtrajší obed, od teba si to veľmi vážim.
dakujem ti za pochvalu a za 5*
tvoj obdiv ma hreje pri srdci :-)
som rada, že aj tento môj recept páči :-)
dakujem ti za krásnu pochvalu, za tvoj úprimný obdiv, za uloženie do kk, za vždy pekné hodnotenie mojej práce.
Aj keď recept poznám, ukladám si ho, je krásne spracovaný :-)
som rada, že sa ti tento môj recept páči a tie zemiaky sú skvelou prílohou k tejto úžasnej pochúťke.
po prvýkrát som ich piekla v husacej masti k domácej husi spolu s ňou, neskôr vychádzajúc z tejto skúsenosti som piekla zemiaky v masti spolu s pečeným bôčikom,boli fantastické, odvtedy ak môže, pečiem v masti spolu s mäskom.
dakujem za krásnu pochvalu, ocenenie spracovania receptu a za uloženie do kk.
súhlasím s tebou a s @broninkou.
teší ma, že môj recept považuješ za krásny :-)
dakujem za uznanie a za uloženie do kk.
súhlasím s tebou, s @broninka , s @dara2112 , lebo všetky tri viete o čom hovoríte a máte absolútnu pravdu. :-)
dakujem za pochvalu a uloženie do kk .
dakujem ti za pochvalu a za 5*