Pečená marinovaná krkovička (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Jednoduché, dobré a chutné, recept pridávam ako tip na pohodlné varenie na nedeľu :-)

2-3
porcie
15 minút
príprava
40 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Najprv som pripravila marinádu, do misky som dala soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
  2. ...horčicu,...
  3. ...prelisovaný cesnak,...
  4. ...olej,...
  5. ...všetko som spolu premiešala.
  6. Z umytej a osušenej krkovičky som nakrájala cca 200 gramové rezne o hrúbke asi 1,5 cm ...
  7. ...vložila som ich do pekáčika,...
  8. ...z oboch strán som ich potrela pripravenou marinádou a nechala som ju marinovať 4 hodiny pri izbovej teplote...
  9. ...pridala som k nej očistené zemiaky, preliala rozpustenou domácou bravčovou masťou, prikryla alobalom, vložila piecť do rúry...
  10. ...piekla som v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C 40 minút,...
  11. ....odstránila som alobal a dopiekla do peknej zlato - hnedej farby na povrchu.
  12. Upečenú marinovanú krkovičku som podávala so zemiakmi, ktoré sa piekli v masti zároveň s krkovičkou. Podávala som k nej domáce nakladané sladko - kyslé pikantné uhorky zvlášť v miske, aby si každý nabral sám podľa svojej chuti.
  13. záber zblízka: krásne vidieť na krkovičke chutnú do chrumkava upečenú kôrčičku z marinády a pod ňou sa skrýva šťavnaté mäsíčko, mäkkučké ako masielko, ktoré sa priam rozplýva na jazyku, ide o veľmi jednoduchú prípravu úžasne chutného nedeľného či sviatočného jedla, také pohodlné varenie, ked sa ako 2v1 súčasne pripravia aj pečené zemiaky. Prajem Dobrú chuť :-)