Pečená marinovaná krkovička (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Jednoduché, dobré a chutné, recept pridávam ako tip na pohodlné varenie na nedeľu :-)
2-3 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 200 °C |
Postup
- Najprv som pripravila marinádu, do misky som dala soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
- ...horčicu,...
- ...prelisovaný cesnak,...
- ...olej,...
- ...všetko som spolu premiešala.
- Z umytej a osušenej krkovičky som nakrájala cca 200 gramové rezne o hrúbke asi 1,5 cm ...
- ...vložila som ich do pekáčika,...
- ...z oboch strán som ich potrela pripravenou marinádou a nechala som ju marinovať 4 hodiny pri izbovej teplote...
- ...pridala som k nej očistené zemiaky, preliala rozpustenou domácou bravčovou masťou, prikryla alobalom, vložila piecť do rúry...
- ...piekla som v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C 40 minút,...
- ....odstránila som alobal a dopiekla do peknej zlato - hnedej farby na povrchu.
- Upečenú marinovanú krkovičku som podávala so zemiakmi, ktoré sa piekli v masti zároveň s krkovičkou. Podávala som k nej domáce nakladané sladko - kyslé pikantné uhorky zvlášť v miske, aby si každý nabral sám podľa svojej chuti.
- záber zblízka: krásne vidieť na krkovičke chutnú do chrumkava upečenú kôrčičku z marinády a pod ňou sa skrýva šťavnaté mäsíčko, mäkkučké ako masielko, ktoré sa priam rozplýva na jazyku, ide o veľmi jednoduchú prípravu úžasne chutného nedeľného či sviatočného jedla, také pohodlné varenie, ked sa ako 2v1 súčasne pripravia aj pečené zemiaky. Prajem Dobrú chuť :-)