Pečená marinovaná krkovička (fotorecept) 
	        Autor receptu: pusta
	         
	        
	        Jednoduché, dobré a chutné, recept pridávam ako tip na pohodlné varenie na nedeľu :-)
| 		  
				  	  
				  	2-3 porcie  | 
				  	  
				  	15 minút príprava  | 
				  	  
				  	40 minút  na 200 °C  | 
Postup
- Najprv som pripravila marinádu, do misky som dala soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
 - ...horčicu,...
 - ...prelisovaný cesnak,...
 - ...olej,...
 - ...všetko som spolu premiešala.
 - Z umytej a osušenej krkovičky som nakrájala cca 200 gramové rezne o hrúbke asi 1,5 cm ...
 - ...vložila som ich do pekáčika,...
 - ...z oboch strán som ich potrela pripravenou marinádou a nechala som ju marinovať                      4 hodiny pri izbovej teplote...
 - ...pridala som k nej očistené zemiaky, preliala rozpustenou domácou bravčovou masťou, prikryla alobalom, vložila piecť do rúry...
 - ...piekla som v trúbe vyhriatej na 200 stupňov C 40 minút,...
 - ....odstránila som alobal a dopiekla do peknej zlato - hnedej farby na povrchu.
 - Upečenú marinovanú krkovičku som podávala so zemiakmi, ktoré sa piekli v masti zároveň s krkovičkou. Podávala som k nej domáce nakladané sladko - kyslé pikantné uhorky zvlášť v miske, aby si každý nabral sám podľa svojej chuti.
 - záber zblízka: krásne vidieť na krkovičke chutnú do chrumkava upečenú kôrčičku z marinády a pod ňou sa skrýva šťavnaté mäsíčko, mäkkučké ako masielko, ktoré sa priam rozplýva na jazyku, ide o veľmi jednoduchú prípravu úžasne chutného nedeľného či sviatočného jedla, také pohodlné varenie, ked sa ako 2v1 súčasne pripravia aj pečené zemiaky. Prajem Dobrú chuť :-)