Pečená krkovička s ryžou

Autor receptu: izabella929

Staré dobré osvedčené recepty..Chutný nedeľný obed

2
porcie
40 minút
príprava
40 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Krkovičku umyjem, osuším. Pripravím si na panvicu masť a na tejto masti opečiem mäsko zo všetkých strán.Pripravím si malý pekáč, zapnem trúbu a predpečenú krkovičku vložím do trúby, polejem výpekom, osolím, posypem rascou, korením, červenou paprikou a zakryjem pekáč alobalom.Počas pečenia, podlievam vodou a výpekom. Pred dopečením odoberiem alobal a mäsko ešte opečiem do chrumkava.Kým sa mäsko pečie, uvarím si ryzu.Umyjem ju , dám do rajnice trošku oleja , ryžu orestujem a podlejem horúcou vodou.Dochutím ju soľou a mletým korením.Na pečené mäsko, ešte pred dopečením pokrájam cesnak.Na taniere ukladám kôpky ryže, k nej upečenú šťavnatú krkovičku.Ako oblohu som podávala cukinovú čalamádu s dubáčikovými hlávkami na kyslo.