Pečená hus s citrónovo–datľovou plnkou

Autor receptu: redakcia

30 minút
príprava
120-150 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Rúru predhrejme na 180 stupňov Celzia. Vyberieme drobky z husi a narežeme kožu. Dobre osolíme. Plnka: V panvici zohrejeme olej a opražíme nakrájanú cibuľu na kolieska 4 – 5 minút. Potom pridáme posekané bylinky, strúhanku, datle, citrónovú kôru, šťavu a 6 PL vody, osolíme a okoreníme. Polovicu plnky dáme do zapekacej misky.
  2. Druhou polovičkou naplníme hus. Ak treba, tak ju spojíme špajľami, aby nám plnka nevytiekla. Hus dáme do pekáča alebo zapekacej misy, zakryjeme alobalom a dáme piecť do rúry. Asi 30 minút pred dopečením dáme dole alobal a do rúry dáme plnku v zapekacej miske. Hus necháme pred podávaním 10 minút postáť.
  3. Podávame s pečenými zemiakmi a varenou zeleninou.