Pečená brokolica

Autor receptu: shiculka

Prílohy, prílohy, ach tie prílohy! Nie vždy to musí byt ryža alebo zemiaky... Tento pre mña netradičny spôsob prípravy brokolice som "odkukala" od mojej švagrinej - vegetariánky, ktorá nás každoročne príjemne prekvapí nejakym zaujimavym receptom v rámci Dña Vdakyvzdania. Príprava je nenáročná a vysledok vynikajúci.

10 minút
príprava
20-25 minút
na 220 °C

Postup

  1. Brokolicu môžete použit čerstvú alebo mrazenú. V druhom prípade na recept použijeme 2 vrecká .. Rúru si predhrejeme na 220C.
  2. Brokolicu si nakrájame na menšie ružicky a poukladáme na plech alebo zapekaciu misu. (Záleží od množstva) Posypeme cesnakom a zalejeme olivovym olejom. Pridáme soľ,čierne korenie a jemne premiešame. Pečieme nezakryté 20-25minút.
  3. Do upečenej brokolice pridáme nastrúhanú citrónovú kôru, šťavu, nasekanù petržlenovú vňať a opražené píniové oriešky. Ešte horúca brokolica všetky ingrediencie krásne spojí a prevonia. V pôvodnom recepte cherry paradajky neboli, ale ja mám rada trochu farieb na tanieri, tak som ich tam nakoniec zopár pridala. Premiešame a podávame.