Snehová torta

Pavlovovej torta

Autor receptu: anicka12

Krásne biela torta, ktorá sa podarí naozaj každému.

12
porcií
30 minút
príprava
180 minút
na 110 / 80 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky s kryštálovým cukrom ručne metličkou miešame nad parou asi 10 minút, kým sa cukor nerozpustí. Vyskúšame medzi prstami, či je cukor úplne rozpustený.
  2. Keď je cukor rozpustený, šľaháme mixérom na vysokých otáčkach. Ak sneh uz dostatočne tuhne, prisypeme práškový cukor a dôkladne prešľaháme. Sneh je dokonale vyšľahaný, ak po vytiahnutí metličky dobre drží tvar a je lesklý.
  3. Sneh nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie do tvaru rustikálnej torty tak, aby v jej strede vznikol kráter, alebo ho rozdelíme na polovicu a vytvoríme dva pláty Pavlovej torty. Zo zvyšného snehu môžeme pripraviť minipavlovky alebo pusinky. Rustikálnu Pavlovovej tortu sušíme teplovzdušne 10 minút na 110 °C, potom teplotu znížime na 75-80 °C a sušíme ďalších 2,5-3 hodiny. Ak pripravujeme dva pláty torty, sušíme teplovzdušne 10 minút na 110 °C, po znížení teploty na 75-80 °C sušíme ešte 2 hodiny.
  4. Krém pripravíme tak, že vyšľaháme mascarpone s rumom a vanilkovým cukrom. Zvlášť ušľaháme smotanu a do šľahačky primiešame krém.
  5. Usušený, vychladnutý korpus prenesieme na podložku, na ktorej budeme tortu servírovať. Korpus natrieme džemom podľa chuti, poukladáme naň ovocie a nanesieme krém. Tortu ozdobíme podľa vlastnej fantázie ovocím, čokoládou alebo cukrárskymi posypmi.