Nevedel som čím by som prekvapil moju manželku k dnešnému poobediu nakoľko pracovala dosť ťažko posledných šesť dní tak som nakoniec vytiahol jeden takýto Zobraziť celý popisNevedel som čím by som prekvapil moju manželku k dnešnému poobediu nakoľko pracovala dosť ťažko posledných šesť dní tak som nakoniec vytiahol jeden takýto jednoduchý recept.
porcie
príprava
na 150 - 120 °C
Suroviny
Pavlova : | |
4 ks bielky |
|
220 g |
|
2 PL |
|
2 CL |
|
Plnka : | |
|
|
|
|
|
|
|
|
Vanilkovy custard : | |
1 salka |
|
1 salka |
|
4 ks |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
1/3 salky |
|
Postup
-
1
Zahrejeme trúbu na 150 °C ... Bielky oddelíme od žĺtkov vložíme do misky a pri nízkych otáčkach šľaháme tak dlho až nám začnú hustnúť tak že keď metličky vyhtiahneme ostávajú na nich zo snehu špičk, počas miešania pridávame cukor a dokladne ho zašlaháme, aby nám sneh ostal tuhý, pevný a lesklý a zároveň bez bubliniek ... nakoniec doň primiešame preosiatu škrobovú múčku a ocot a dobre zľahka prešľaháme. ,, pre tých čo to chcú mať lahšie, môžete si kúpiť pavlovú už upečenú ,,
- 2
Na silikónovú podložku alebo papier na pečenie nanesieme štetcom olej ,, ja používam špeciálnz olej vo spreji pre cukrárov ,, do vrecúška na zdobenie dáme sneh a striekame venčeky alebo veľké pusinky, stiahnem trúbu na 120 °C, Pavlovu vložíme do trúby a pečieme asi 80 - 90 minút, po dopečení trúbu vypneme a necháme pavlovú vyschnúť. Upečenú pavlovú môžeme skladovať cca jeden týždeň.
- 3
Vanilkový custard, mlieko, smotanu a semiačka z vanilky ,, struk nevyhadzujte dajte ho do nádoby s cukrom a krásne ho prevonia ,, dáme do malého hrnca a pomali varíme asi tak 5 minút ,, nie aby vrel ,, žĺtka, cukor, škrob dobre vymiešame elektrickým šľahačom na pevnú textúru, potom za stáleho miešania prilievame horúce mlieko a stále šľaháme až do zhustnutia na slabom ohni cca 15 min. ,, ak nemáte vanilkový struk použite vanilkovú esenciu asi 1 malú čajovú lyžičku ,,
- 4
Horúce jahody, jahody umyjeme a prekrojíme na polovice alebo štvrťky, na panvicu dame kúsok masla, prihodíme jahody rýchlo prehrejeme, pridám pikantný cukrový sirup ,, domácej výroby ,, podlejem šplechom sladkého sherry a odstavím.
- 5
Na tanier nanesiem custard, prilepím pavlovú na ňu dám opäť custard, jahody a prikryjem opäť pavlovou a dozdobím ... zdobenie je na vás a vašej fantázii ... Ja osobne podávam Pavlovú s chladeným champagne Ruinart Brut Rosé
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2
@monzet
@marcy dakujem
@adkas ale no ved niekedy mozeme nieco podniknut nemame to daleko B-)
A v tej vysnivanej restauracii budu ako hlavne menu aj bryndzove halusky? :P Treba aj cudzincov naucit ;)
Este raz poklona za tvoje dielo