Patlıcanlı Türlü

Autor receptu: cesminaz

Skvelá teplá príloha z baklažánu za par minut ;-P

15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Baklažány a paradajky si pokrájame na väčšie kúsky..
  2. Do horúcej panvice dáme maslo a za lyžicu salçe,ktorú minutku na masle posmažíme...
  3. ..potom pridáme nakrájané paradajky,premiesame a nechame minutku poškvrčať..
  4. ..pridáme k nim baklažán ...
  5. Podlejeme 1dl vody a dobre osolíme..baklazan lubi sol ;-))
  6. ..dobre premiešame a necháme zakryté 5 minut dusiť..
  7. ..po 5ich minutach odkryjeme a pridáme 0,5kl Isot papriky,alebo môžte aj chilli.Premiešame,zakryjeme a ešte 10 minut dodusíme :-)
  8. Podávame ako prílohu k mäsovým jedlám,alebo je to výborné len tak s ryžou,alebo so zemiakmi. Dobrú chuť :-)