Pate pralinée alebo pralinkova pasta do plniek na kolace (fotorecept)
Autor receptu: evekej
Recept pochadza z Francuzska.Pouziva sa na pripravu plniek do Paris-Brest, makaroniek, laskoniek a pod.
200-230g porcií |
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Na panvicu si nasypeme cukor,pridame mandle cele nelupane a lieskove oriesky cele
- spolu nechame roztopit cukor s orechami az kym sa nenalepi cukor zkaramelizovany na orechy ale nie prilis dlho aby nam to neprihorelo zhruba tak 8 az 10 minut.
- Ked je cukor pekne nabaleny na mandliach a orieskoch dame na plech vystlaty papierom na pecenie,kym to uplne nevychladne.
- Ked uz vsetko dobre vychladlo dame to do mixera taky co ma lamely,alebo noze na male obratky mliet sem tam zastavime mixer a trosku premiesame a dalej mixujeme,kym sa nam nevytvori pasta(konzistencie asi ako dzem).Konzervujeme v chladnicke.