Pate pralinée alebo pralinkova pasta do plniek na kolace (fotorecept)

Autor receptu: evekej

Recept pochadza z Francuzska.Pouziva sa na pripravu plniek do Paris-Brest, makaroniek, laskoniek a pod.

200-230g
porcií
5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Na panvicu si nasypeme cukor,pridame mandle cele nelupane a lieskove oriesky cele
  2. spolu nechame roztopit cukor s orechami az kym sa nenalepi cukor zkaramelizovany na orechy ale nie prilis dlho aby nam to neprihorelo zhruba tak 8 az 10 minut.
  3. Ked je cukor pekne nabaleny na mandliach a orieskoch dame na plech vystlaty papierom na pecenie,kym to uplne nevychladne.
  4. Ked uz vsetko dobre vychladlo dame to do mixera taky co ma lamely,alebo noze na male obratky mliet sem tam zastavime mixer a trosku premiesame a dalej mixujeme,kym sa nam nevytvori pasta(konzistencie asi ako dzem).Konzervujeme v chladnicke.