Paštétovo-maslová nátierka Ďurkomeninová

Autor receptu: nonna

Zajtra majú svoj sviatok Jurajovia. Túto nátierku som "skomponovala" pre jedného Ďurislava na jeho meninovú fiestu.

3
porcie
5 minút
príprava
12 minút
na 50 °C

Suroviny

Postup

  1. Na miernom ohni rozohrejeme polovicu masla a minútku na ňom restujeme cesnak pokrájaný na drobné kúsky a vňať na tenké pásiky.
  2. Pridáme olivy nakrájané na veľmi malé kúsky, rozmiešame a hneď pridáme kečup, opäť rozmiešame. Kečupu sú 3ČL, dala som to do rozpisu, ale nejak to nebolo akceptované. Asi príliš veľké sústo pre elektroniku.
  3. Potom pridáme zbytok masla aj maslo Holland Cascaval a necháme na miernom ohni za miešania roztaviť.
  4. Poslednú do panvice dáme paštétu, nožom ju posekáme a dobre všetko spolu vymiešame na rovnorodú masu.
  5. Prelejeme do nádoby /od masla, sklená miska/ a necháme stuhnúť. Tip, odporúčanie: V teplom, roztavenom stave nátierku možno použiť ako pastu na cestovinu alebo teplú hrianku.