Paštétovo-maslová nátierka Ďurkomeninová
Autor receptu: nonna
Zajtra majú svoj sviatok Jurajovia. Túto nátierku som "skomponovala" pre jedného Ďurislava na jeho meninovú fiestu.
3 porcie |
5 minút príprava |
12 minút na 50 °C |
Postup
- Na miernom ohni rozohrejeme polovicu masla a minútku na ňom restujeme cesnak pokrájaný na drobné kúsky a vňať na tenké pásiky.
- Pridáme olivy nakrájané na veľmi malé kúsky, rozmiešame a hneď pridáme kečup, opäť rozmiešame. Kečupu sú 3ČL, dala som to do rozpisu, ale nejak to nebolo akceptované. Asi príliš veľké sústo pre elektroniku.
- Potom pridáme zbytok masla aj maslo Holland Cascaval a necháme na miernom ohni za miešania roztaviť.
- Poslednú do panvice dáme paštétu, nožom ju posekáme a dobre všetko spolu vymiešame na rovnorodú masu.
- Prelejeme do nádoby /od masla, sklená miska/ a necháme stuhnúť.
Tip, odporúčanie: V teplom, roztavenom stave nátierku možno použiť ako pastu na cestovinu alebo teplú hrianku.