Paštéta Monika
Autor receptu: nadranka6
Tento recept je môj vlastný a je vytvorený spojením 3 receptov, všetky som vyskúšala a prišla som na to, že tento je najlepší a najchutnejší. Verím, že sa bude všetkým páčiť!!!!! Je to skôr mäsová paštéta a nie je veľmi mastná, chuťovo vynikajúca!!!
35 pohárov porcií |
60 minút príprava |
60 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu usmažím do zlatista a nechám vychladnúť. Vychladnuté pomeliem na mäsovom mlynčeku + celú cesnakovú hlavičku + pečienku, slaninu, bravč.lopatku a uvarené zemiaky.
- Zemiaky môžem aj deň predtým uvariť, budú chutnejšie. Dochutím soľou,mletým korením a nastrúham 2 muškátové orechy.
- Dobre premiešam a také pomleté nechám stáť cez noc v chlade. Na druhý deň natlačím do pohárov, sterilizujem na 100 stupňoch asi 10minút a vypnem. Hotovo.