Pasta con pollo e funghi

Autor receptu: juliette149

Milujem taliansku kuchyňu a v jednej nemenovanej reštaurácií som narazila na túto omáčku. Teda vo viacerých som si vždy objednávala túto hubovo-smotanovú omáčku. Od kuchára mi samozrejme bolo trápne pýtať recept, tak som ju skúsila uvariť sama. Viackrát :) a podarilo sa. Myslím, že veľmi chutné a ľahké jedlo.

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mäso nakrájame na malé kocky, okoreníme, osolíme a spolu s nadrobno nakrájaným cesnakom necháme chvíľu postáť. Ak nemáte radi moc aromatické jedlá, cesnak môžete vynechať. Do ďalšej misky namočíme sušené dubáky.
  2. Do hrnca dáme olej, necháme ho zohriať a pridáme mäso s dubákmi a orestujeme. V prípade potreby prilievame horúcu vodu, aby mäso ostalo mäkké. Chvíľku podusíme a pridáme hubové korenie, poprípade ešte soľ a čierne korenie, ak sa vám zdá chuť málo výrazná.
  3. Potom postupne prilievame smotanu na varenie a omáčku necháme poriadne zvariť. Ak sa omáčka zdá málo hustá, pridáme kúsok múky a solamylu, ale niekedy ani netreba, pretože dubáky zvyknú napučať a omáčku zahustiť.
  4. Podávame spolu s penne uvarené al dente, teda nie úplne do mäkka. Posypeme nastrúhaným parmezánom.