Cestoviny

Pasta all'amatriciana

Autor receptu: bugout

Ďalší zo série receptov s guanciale (v zásade ich moc nie je, preto dávam aj tento aj keď amatriciana tu už niekde je). Už mi z takých klasických a typických ostáva snáď len carbonara, ale tých tu je viac. Opäť robím s casarecce, veľmi som si ich obľúbil, nič viac v tom nie je...

Suroviny

Postup

  1. Dáme na panvicu nakrájané guanciale na stredne slabý výkon, aby pomaly púšťalo tuk a opekalo sa (ak sa neopeká, treba zvýšiť výkon). Keď je mierne chrumkavé podlejeme vínom a necháme ho skoro všetko odpariť (cca 2 - 3 minúty). Pridáme paradajky, stiahneme výkon a varíme 10 - 15 minút (kto chce, pridá si aj čili).
  2. Uvarené cestoviny pridáme k omáčke a aj so strúhaným pecorinom, dobre premiešame a môžeme jesť.
  3. Množstvá som dal orientačne, ono je to o osobných preferenciách koľko syra a ako moc guanciale komu vyhovuje, toľko si dá. Pri guanciale, alebo aj našej neúdenej slanine však neodporúčam ísť pod 150 g na jednu 400 g konzervu paradajok, lebo by sa tam tá chuť stratila.