Parížske tyčinky

valina - fotkavalina, 2. decembra 2012
Parížske tyčinky
Foto: valina

je čas vianoc a drobné pečivo tam vždy patrí

70
porcií
90 minút
príprava
20+20+20 minút
na 160 °C

Suroviny

5 ks
300 g
300 g
štipka
PLNKA :
5 ks
1 ks celé
100 g
3 lyžice polievkové
3 lužice polievkové
3 kelímky malé
300 g
POLEVA :
100 g
100 g




Postup

  1. 1

    Bielka šľaháme nad parou pridáme soľ, cukor a urobíme tuhý sneh. Potom odstavíme a pomaličky primiešame orechy. Natriekame na vymastený plech a necháme v izbovej teplote postáť asi 1 -1,5 hod. Potom upečieme pri 150-160´C asi 20 min. Necháme vychladnúť.

  2. 2

    Žĺtka, cukor, nutelky a kakao vymiešame nad radou do zhustnutia, potom vychladnuté Primiešame k Here a nakoniec pridáme rum.

  3. 3

    Plnku nastriekame na tyčinky. Nechíme asi 1-2 hod. stuhnúť a máčame v čokoláde.

Diskusia k receptu

tetrisss
Super, nase deti ich ako mali volali špatné rožky. Mame ich velmi radi, pekne.
sany11
vzdy som ich chodila vyjedat do chladnicky tak aby ma nikto nevidel :) do plnky davala mama kávu,vyborny kavovy krem.maš ich krásne.
martamm
Tieto rožteky robievala kedysi mama s čokoládovou plnkou. Zbožňovala som ich, ale keďže si musím strážiť hmotnosť, teraz si ich veru nedoprajem. Zdajú sa mi dosť mastné. No musím ťa pochváliť, máš ich krásne a určite veľa varecháčov využije Tvoj recept.
dajanca
mám ten istý recept, len namiesto nutely je tam kakao... tiež sa na ne chystám, vydarili sa ti... :-)
ebaka
peknučké a isto aj chutnučké...mňam
lenkaferova
paráda uložila som si receptík a urobim je na vianoce ďakujem a jeden dotaz kolko asi vyjde z jednej dávky tyčiniek doma nas dosť aby som vedela ďakujem :)
valina
podľa toho aké veľké urobíš, ja robím malé, tak okolo 70 ks tak asi 4-5 cm.
isabel2
Sú nádherné,myslím že do plnky by som dala maslo.
olinka12
ojojoj už aby tu boli vianoce skúsim aj ja tento recept ukladám :-)))
orchidea
mám podobný recept - parížske rožteky ale tá nutela do krému sa mi páči...vyskúšam
martula
Ja robievam podobný zákusok. Tvarujem rožky a používam do plnky maslo a kakao. Sú výborné - vianočná klasika. Doporučujem! určite aj tento zákusok bude výborný.
frona
tiež dávam do plnky maslo, ale vyzerajú tie moje presne ako Tvoje @Valina
laurisia
Môžu byť fajn, ale ja osobne by som Heru do krému nikdy nedávala. Tiež ju pri pečení používam, ale nikdy do krému - nemám rada tú umelú chuť. Maslo je maslo.
hanule
Vypadá to krásně, jenom místo Hery /mě dost nevoní :-) ,nejsem na ní navyknutá a vždy ji cítím/ bych použila máslo.
marika21
V bode dva, v druhom riadku je preklep, alebo mám tomu ako rozumieť?
radou-parou. Aj ja robím chyby prepáčte, ale kto je začiatočník v pečení si to ťažko domyslí.
tetrisss
Super, nase deti ich ako mali volali špatné rožky. Mame ich velmi radi, pekne.
sany11
vzdy som ich chodila vyjedat do chladnicky tak aby ma nikto nevidel :) do plnky davala mama kávu,vyborny kavovy krem.maš ich krásne.
martamm
Tieto rožteky robievala kedysi mama s čokoládovou plnkou. Zbožňovala som ich, ale keďže si musím strážiť hmotnosť, teraz si ich veru nedoprajem. Zdajú sa mi dosť mastné. No musím ťa pochváliť, máš ich krásne a určite veľa varecháčov využije Tvoj recept.
dajanca
mám ten istý recept, len namiesto nutely je tam kakao... tiež sa na ne chystám, vydarili sa ti... :-)
ebaka
peknučké a isto aj chutnučké...mňam
lenkaferova
paráda uložila som si receptík a urobim je na vianoce ďakujem a jeden dotaz kolko asi vyjde z jednej dávky tyčiniek doma nas dosť aby som vedela ďakujem :)
valina
podľa toho aké veľké urobíš, ja robím malé, tak okolo 70 ks tak asi 4-5 cm.
isabel2
Sú nádherné,myslím že do plnky by som dala maslo.
olinka12
ojojoj už aby tu boli vianoce skúsim aj ja tento recept ukladám :-)))
orchidea
mám podobný recept - parížske rožteky ale tá nutela do krému sa mi páči...vyskúšam
martula
Ja robievam podobný zákusok. Tvarujem rožky a používam do plnky maslo a kakao. Sú výborné - vianočná klasika. Doporučujem! určite aj tento zákusok bude výborný.
frona
tiež dávam do plnky maslo, ale vyzerajú tie moje presne ako Tvoje @Valina
laurisia
Môžu byť fajn, ale ja osobne by som Heru do krému nikdy nedávala. Tiež ju pri pečení používam, ale nikdy do krému - nemám rada tú umelú chuť. Maslo je maslo.
hanule
Vypadá to krásně, jenom místo Hery /mě dost nevoní :-) ,nejsem na ní navyknutá a vždy ji cítím/ bych použila máslo.
marika21
V bode dva, v druhom riadku je preklep, alebo mám tomu ako rozumieť?
radou-parou. Aj ja robím chyby prepáčte, ale kto je začiatočník v pečení si to ťažko domyslí.