Foto: valina
je čas vianoc a drobné pečivo tam vždy patrí
70
porcií
porcií
90 minút
príprava
príprava
20+20+20 minút
na 160 °C
na 160 °C
Suroviny
5 ks |
|
300 g |
|
300 g |
|
štipka |
|
PLNKA : | |
5 ks |
|
1 ks celé |
|
100 g |
|
3 lyžice polievkové |
|
3 lužice polievkové |
|
3 kelímky malé |
|
300 g |
|
POLEVA : | |
100 g |
|
100 g |
|
Postup
-
1
Bielka šľaháme nad parou pridáme soľ, cukor a urobíme tuhý sneh. Potom odstavíme a pomaličky primiešame orechy. Natriekame na vymastený plech a necháme v izbovej teplote postáť asi 1 -1,5 hod. Potom upečieme pri 150-160´C asi 20 min. Necháme vychladnúť.
- 2
Žĺtka, cukor, nutelky a kakao vymiešame nad radou do zhustnutia, potom vychladnuté Primiešame k Here a nakoniec pridáme rum.
- 3
Plnku nastriekame na tyčinky. Nechíme asi 1-2 hod. stuhnúť a máčame v čokoláde.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
radou-parou. Aj ja robím chyby prepáčte, ale kto je začiatočník v pečení si to ťažko domyslí.
radou-parou. Aj ja robím chyby prepáčte, ale kto je začiatočník v pečení si to ťažko domyslí.