Parížske tyčinky

Autor receptu: valina

je čas vianoc a drobné pečivo tam vždy patrí

70
porcií
90 minút
príprava
20+20+20 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielka šľaháme nad parou pridáme soľ, cukor a urobíme tuhý sneh. Potom odstavíme a pomaličky primiešame orechy. Natriekame na vymastený plech a necháme v izbovej teplote postáť asi 1 -1,5 hod. Potom upečieme pri 150-160´C asi 20 min. Necháme vychladnúť.
  2. Žĺtka, cukor, nutelky a kakao vymiešame nad radou do zhustnutia, potom vychladnuté Primiešame k Here a nakoniec pridáme rum.
  3. Plnku nastriekame na tyčinky. Nechíme asi 1-2 hod. stuhnúť a máčame v čokoláde.