Šľahačková torta

Parížska torta

Autor receptu: valina

Ľahká a veľmi chutná torta na každú príležitosť.

14
porcií
60 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 45 min pri 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
  2. Polovicu smotany deň dopredu povaríme s postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke.
  3. Korpus plníme vo forme - najprv ho natrieme džemom, najlepšie ríbezľovým alebo marhuľovým.
  4. Z čokoládovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na korpus.
  5. Druhú polovicu smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme 1 stužovač. Šľahačkou ozdobíme tortu a posypeme čokoládovou ryžou.