Šľahačková torta
Parížska torta
Autor receptu: valina
Ľahká a veľmi chutná torta na každú príležitosť.
14 porcií |
60 minút príprava |
45 minút na 180 °C |
Postup
- Vajíčka vymiešame s cukrom pridáme olej, mlieko a múku rozmiešanú s kakaom a práškom do pečiva. Riedke cesto vylejeme do vymastenej formy a pečieme vo vyhriatej rúre 45 min pri 180 °C. Upečený korpus necháme vychladnúť.
- Polovicu smotany deň dopredu povaríme s postrúhanou čokoládou a necháme v chladničke.
- Korpus plníme vo forme - najprv ho natrieme džemom, najlepšie ríbezľovým alebo marhuľovým.
- Z čokoládovej smotany vyšľaháme tuhú šľahačku a navrstvíme na korpus.
- Druhú polovicu smotany vyšľaháme s vanilkovým cukrom a pridáme 1 stužovač. Šľahačkou ozdobíme tortu a posypeme čokoládovou ryžou.