Parížska múza

shpirti - fotkashpirti, 12. augusta 2014
Parížska múza
Foto: shpirti

Tortu som sama zmixovala z rôznych receptov a myslím, že výsledok je aj nádherný, aj neskutočne chutný! :)

15
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Korpus:
5 ks
5 PL
3 PL
1 PL
Parížske šľahačky:
750 ml
100 g
100 g
Na ozdobu:
120 g
120 g
3 balenia




Postup

  1. 1

    Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Keď je masa svetlejšia, pridáme postupne kakao a polohrubú múku.V druhej miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Ten potom opatrne primiešavame do kakaového cesta tak aby sa čo najlepšie spojilo ale nespľaslo. Potom cesto vlejeme do formy a dáme piecť na cca 35 min. (Rúru najmenej 20 minút za žiadnych okolností neotvárame, pretože korpus spľasne.) Upečený korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke.

  2. 2

    Smotany na parížsku šľahačku rozdelíme na 500ml a 250ml a nalejeme do hrncov, dáme variť a keď začnú vrieť, nalámeme do nich čokolády (do 500ml-horkú čokoládu a do 250ml bielu čokoládu)Na miernom ohni ešte chvíľu varíme a miešame, až pokým sa čokoláda úplne neroztopí. Potom necháme v chladničke postáť najmenej 8 hodín. Korpus v strede prerežeme a naplníme malinovým džemom a bielou parížskou šľahačkou. Tmavou šľahačkou potrieme povrch a boky torty.

  3. 3

    Ozdobíme malinami,černicami a hoblinami z bielej čokolády. Dookola obložíme savoiardmi a obviažeme nejakou mašľou.

Diskusia k receptu

jarbra
velmi pekna torticka, maliny a cernice urobili svoje ,, pestru dekoraciu ,, :-) paci sa mi, torticka za 5*
jarbra
velmi pekna torticka, maliny a cernice urobili svoje ,, pestru dekoraciu ,, :-) paci sa mi, torticka za 5*
sany11
Neviem ci sa da povedat ze je nadherna,ako ty hovoris,slovo nadherna je pre tuto torticku dost sila.ale chutovo podla ingrediencii je urcite vyborna.
shpirti
sany, to je vec osobného vkusu :) mne osobne sa nepáčia tie vymodelované umelé torty.Mám radšej jednoduchosť a čerstvé ingrediencie...Ale samozrejme, neberiem Ti tvoj názor :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia