Parížska múza
Autor receptu: shpirti
Tortu som sama zmixovala z rôznych receptov a myslím, že výsledok je aj nádherný, aj
neskutočne chutný! :)
15 porcií |
60 minút príprava |
35 minút na 170 °C |
Postup
- Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Keď je masa svetlejšia, pridáme postupne kakao a polohrubú múku.V druhej miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Ten potom opatrne primiešavame do kakaového cesta tak aby sa čo najlepšie spojilo ale nespľaslo. Potom cesto vlejeme do formy a dáme piecť na cca 35 min. (Rúru najmenej 20 minút za žiadnych okolností neotvárame, pretože korpus spľasne.) Upečený korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke.
- Smotany na parížsku šľahačku rozdelíme na 500ml a 250ml a nalejeme do hrncov, dáme variť a keď začnú vrieť, nalámeme do nich čokolády (do 500ml-horkú čokoládu a do 250ml bielu čokoládu)Na miernom ohni ešte chvíľu varíme a miešame, až pokým sa čokoláda úplne neroztopí. Potom necháme v chladničke postáť najmenej 8 hodín. Korpus v strede prerežeme a naplníme malinovým džemom a bielou parížskou šľahačkou. Tmavou šľahačkou potrieme povrch a boky torty.
- Ozdobíme malinami,černicami a hoblinami z bielej čokolády. Dookola obložíme savoiardmi a obviažeme nejakou mašľou.