Parížska múza

Autor receptu: shpirti

Tortu som sama zmixovala z rôznych receptov a myslím, že výsledok je aj nádherný, aj neskutočne chutný! :)

15
porcií
60 minút
príprava
35 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 170 stupňov. Formu s priemerom 20 cm vymastíme maslom a vysypeme múkou. Žĺtky vymiešame s práškovým cukrom. Keď je masa svetlejšia, pridáme postupne kakao a polohrubú múku.V druhej miske vyšľaháme bielky do tuhého snehu. Ten potom opatrne primiešavame do kakaového cesta tak aby sa čo najlepšie spojilo ale nespľaslo. Potom cesto vlejeme do formy a dáme piecť na cca 35 min. (Rúru najmenej 20 minút za žiadnych okolností neotvárame, pretože korpus spľasne.) Upečený korpus necháme úplne vychladnúť na mriežke.
  2. Smotany na parížsku šľahačku rozdelíme na 500ml a 250ml a nalejeme do hrncov, dáme variť a keď začnú vrieť, nalámeme do nich čokolády (do 500ml-horkú čokoládu a do 250ml bielu čokoládu)Na miernom ohni ešte chvíľu varíme a miešame, až pokým sa čokoláda úplne neroztopí. Potom necháme v chladničke postáť najmenej 8 hodín. Korpus v strede prerežeme a naplníme malinovým džemom a bielou parížskou šľahačkou. Tmavou šľahačkou potrieme povrch a boky torty.
  3. Ozdobíme malinami,černicami a hoblinami z bielej čokolády. Dookola obložíme savoiardmi a obviažeme nejakou mašľou.