Foto: pamacka
U nás doma sa knedťa vždy robila,tak neporušujem tradíciu a pokračujem ....
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do múky,vajíčka a soli pridáme vykysnutý kvások/mlieko cukor kvasnice/ ,pri spracovaní ak treba dolejeme vlažné mlieko aby cesto bolo polotuhé a vymiesime.Cesto necháme vykysnúť,premiesime a znovu necháme vykysnúť.Vytvarujeme knedle,20 minút ich necháme odpočívať a dáme na paru.
- 2
Kto nechce v pare dajú sa aj uvariť vo vode.Paríme 18-20minút.Niekto knedle potiera olejom ja nie.Ak sa varí vode tak 25-28 min a v polovici varenia knedľu opatrne otočíme.
- 3
No parené sú oveľa lepšie.Ja ich robím klasika,hrniec s vodou,natiahnutá utierka a hrniec z vrchu.Na plátno sa cesto vôbec nenalepí.Ak sa knedľa nezje môže sa zamraziť,alebo opiecť a dať na ňu vajíčka.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Takto som "klamala " deti a veruže teraz aj maškrtného manžela :-)))
/ z tohto množstva však urobím kvások / po rokoch som si to zrýchlila do misky ja ju volám miska kyska preosejem pol.múku urobím si jamku nalejem 2 dcl. mlieka vlažného osladené 1PL cukru podrobím kocku droždia jemne posypem múkou a počkám kým mi kvások nevykysne cca 15 min. V ostatnom mlieku rozšľahám 2 celé vajcia a vypracujem vláčne cesto, ktoré nechám 1/2 hod kysnúť .