Pardubické perníčky (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Recept na tieto perníky mám z jednej starej knihy,ktorú som zdedila.Volá sa " Med a jeho využitie v domácnosti".Je v nej strašne veľa receptov z využitím medu a to nie len na pečenie.Tieto perníčky máme strašne radi,lebo oni sú po upečení mäkučké a ked sa naplnia,tak v ústach sa rozplývajú,také sú jemné.Svoju chuť ešte zvýrazní čokoláda,ktorou sa polejú. Lepšie perníky som nejedla,ako sú tieto.

60-70
porcií
45+12 h minút
príprava
7-10 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si potrebné suroviny,
  2. vodu s cukrom uvaríme.Múku preosejeme a zmiešame so sodou,salajkou,kyp.práškom,perníkovym korením a škoricou.Premiešame a pridáme do prechladnuteho sirupu.Vajička zašľaháme s medom a pridáme k mase.Dobré premiešame.
  3. Vypracujeme vláčne cesto.Cesto uložíme na 12 hod.do chladu.
  4. Na druhý deň cesto prehnetieme a asi 1/5 cesta si oddelíme.
  5. V celku ju rozvaľkáme a dáme upiecť na vymastenom plechu.
  6. Z ostatného vykrajújeme ,bud to nejaký vzor,ktorý sa dá zlepiť,alebo kolieska.Po upečení hned potrieme rozšľahaným vajcom.Rozvaľkáme asi na2-3mm.
  7. Po upečení celý plat pomrvíme na drobnučko.
  8. Pridáme lekvár,vodu a podľa chutí rum.
  9. Pernikovú hmotu vymiešame tak aby sa dala natrieť.Ak je potrebné,tak pridáme bud lekvár,alebo vody.
  10. Potom zlepujeme perníčky.
  11. Zlepené polejeme čokoládovou polevou.