Suroviny
| 8 ks |
|
| 8 PL |
|
| 8 PL |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| Cesto 2: | |
| 5 ks |
|
| 250 g |
|
| Krém 1: | |
| 300 g |
|
| 250 ml |
|
| 300 ml |
|
| 1 ks |
|
| 5 ks |
|
| 350 g |
|
| Krém 2: | |
| 1 bal |
|
| 100 g |
|
| 1 ks |
|
| 50 g |
|
| 2 PL |
|
| 150 g |
|
| Ďalej: | |
| (najlepšie ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto1 si urobíme dve klasické piškoty ... Cesto 2 : vyšlahať bielky nad parou s cukrom do zhustnutie. Vyšlahaný krém rozotrieme na mastný papier a usušíme v rúre na 80 stupnov cca 2 a 1/2 hodiny .... Krém 1 : cukor skaramelizujeme a zalejeme smotanou a dokladne rozmiešame aby sme nemali hrudky . Z mlieka . zlatého klasu a žltkov si uvaríme hustý puding. vyšlaháme maslo a postupne k nemu pridáme vychladnutý puding a karamel, dobre prešlaháme . - vynikajúca plnka .... Krém 2: Gaštanové pyré rozmiešame s rozpustenou čokoládou .Vyšlaháme si maslo a pridáme do neho gaštan.pyre , rum , orechy a vanilku ... Vrstvenie torty : kakaovú piškotu natrieme lekvárom na lekvár ide gaštanová plnka , karamelová plnka potom sušené cesto , karamelová plnka , gaštanová plnka a na druhú kakaovú piškotu na natrieme tiež ríbezlový lekvár a piškotu otočíme lekvárom na vrch torty ... vynikajúca torta aj ked velmi pracná ale stojí zato ...
-
2
ja som robila všetko z dvojitej dávky , tak tiež nie je velmi lacná ale chuťovo úžasná ...









prosím ťa, prezrad, akou hmotou si tortu poťahovahovala, z čoho je krajka okolo torty a z akého materiálu stuha na zdobenie.
nesporných ***** ti za umeleckú prácu patrí i viac by som dala :-)