Foto: mataliptak
Suroviny
8 ks |
|
8 PL |
|
8 PL |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
Cesto 2: | |
5 ks |
|
250 g |
|
Krém 1: | |
300 g |
|
250 ml |
|
300 ml |
|
1 ks |
|
5 ks |
|
350 g |
|
Krém 2: | |
1 bal |
|
100 g |
|
1 ks |
|
50 g |
|
2 PL |
|
150 g |
|
Ďalej: | |
(najlepšie ríbezľový) |
|
Postup
-
1
Zo surovín na cesto1 si urobíme dve klasické piškoty ... Cesto 2 : vyšlahať bielky nad parou s cukrom do zhustnutie. Vyšlahaný krém rozotrieme na mastný papier a usušíme v rúre na 80 stupnov cca 2 a 1/2 hodiny .... Krém 1 : cukor skaramelizujeme a zalejeme smotanou a dokladne rozmiešame aby sme nemali hrudky . Z mlieka . zlatého klasu a žltkov si uvaríme hustý puding. vyšlaháme maslo a postupne k nemu pridáme vychladnutý puding a karamel, dobre prešlaháme . - vynikajúca plnka .... Krém 2: Gaštanové pyré rozmiešame s rozpustenou čokoládou .Vyšlaháme si maslo a pridáme do neho gaštan.pyre , rum , orechy a vanilku ... Vrstvenie torty : kakaovú piškotu natrieme lekvárom na lekvár ide gaštanová plnka , karamelová plnka potom sušené cesto , karamelová plnka , gaštanová plnka a na druhú kakaovú piškotu na natrieme tiež ríbezlový lekvár a piškotu otočíme lekvárom na vrch torty ... vynikajúca torta aj ked velmi pracná ale stojí zato ...
-
2
ja som robila všetko z dvojitej dávky , tak tiež nie je velmi lacná ale chuťovo úžasná ...
prosím ťa, prezrad, akou hmotou si tortu poťahovahovala, z čoho je krajka okolo torty a z akého materiálu stuha na zdobenie.
nesporných ***** ti za umeleckú prácu patrí i viac by som dala :-)