Paradajky plnené baklažánom a paprikou (fotorecept)

Autor receptu: amelie

Paradajky Coeurs de boeufs (bycie srdcia) su velke, masite a stavnate. Daju sa plnit vselicim: masom, kuskusom, rybami... Mam rada bycie srdcia plnene zeleninou. V horucavach je to vyborny lahky obed, ostatne, hlavnym jedlom v stredomori je vecera.

2
porcie

Postup

  1. Vstupne suroviny by mali byt kvalitne a cerstve, najma paradajky, ktore sa tepelne upravuju kratko. Namiesto Coeurs de boeufs mozete pouzit ine velke masite paradajky, ktore sa daju plnit.
  2. Z paradajok odkrojime vrsok priblizne v 1/4. Nozom opatrne uvolnime vnutro od duziny, aby sme ju neposkodili a vnutrajsok vyberieme lyzicou. Jadierka odstranime - tento druh paradajok ich ma velmi malo. Vnutornu duzinu pouzijeme do naplne.
  3. Paradajky zvnutra osolime a prevratime na podnos hore nohami, aby sa zbavili nadbytocnej tekutiny.
  4. Baklazan poprepichujeme vidlickou a dame piect do rury predhriatej na 130 stupnov. Pridame k nemu papriku, tu vsak neprepichujeme a pecieme ju aj so stopkou. Po 15-20 minutach papriku aj baklazan obratime, aby sa opiekli aj z druhej strany. Zelenina sa musi piect na plechu alebo aspon na alobale, ak by praskla, stava by stiekla na dno rury.
  5. Po 40-45 minutach zeleninu vyberieme z rury. Pokrajame duzinu, ktoru sme vydlabali z paradajok.
  6. Baklazan a papriku osupeme pod studenou tecucou vodou. Z papriky vyberieme semienka.
  7. Cibulu, pazitku a chilli papriku pokrajame nadrobno, baklazan a pariku na vacsie kusky.
  8. Zeleninu zmiesame v mise, dochutime a premiesame s citronovou stavou a 1 pl olivoveho oleja.
  9. Zmesou naplnime Coeurs de boeufs, zakryjeme ich odkrojenymi vrskami a vlozime do zapekacej misy, na dno ktorej sme pridali 2 pl olivoveho oleja a vetvicku rozmarinu. Dame na 15 minut zapiect do rury predhriatej na 180 stupnov.
  10. K tomuto lahkemu letnemu obedu si mozeme dat pohar sucheho bieleho vina. Pripadne ruzoveho.