Paradajkovo-tuniaková omáčka na cestoviny videorecept
Výborná omáčka, ktorú si pripravíte rýchlo a veľmi jednoducho. U nás doma patrí medzi najobľúbenejšie omáčky.
Zdroj: Môj blog cesminazuenal.blogspot.com
porcií
Foto: cesminaz
Suroviny
1 kg |
|
5-6 ks |
|
1 ks |
|
2 strúčiky |
|
2x180 g (2 konzervy) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
2 KL |
|
2 KL |
|
1/2 KL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1-2 PL |
|
trocha |
|
Postup
-
1
Na oleji si krátko podusíme pokrájanú cibuľu a papriku. Pridáme mletú červenú papriku, paradajkovú pastu a necháme krátko popiecť. Potom pridáme nakrájané paradajky, oregano, bazalku, čierne korenie a soľ. Premiešame a necháme variť do mäkka. Počas varenia paradajky pustia šťavu, takže voda sa nepridáva. Keď je všetko už mäkké, trocha zeleninu mixneme, aby bola omáčka jemnejšia. Pridáme do omáčky cukor podľa chuti a zahustíme omáčku škrobom, ktorý sme rozmiešali v troche vody. Ja som dala 2 PL škrobu, ale to záleží na vašich paradajkách🙂 Takto so škrobom povaríme 4-5 minút a potom pridáme aj tuniaka. Necháme ešte naposledy 4-5 minút povariť a máme hotovo!
- 2
Podávame s obľúbenou cestovinou a strúhaným syrom🙂 Prajem dobrú chuť!
- 3
Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube
Tiež omáčka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dakujem milá @haji 🙂 Je to velmi jednoduchá rýchlovka, ktorú robievam na obmenu s bolognese. Podla mňa sa zíde mať aj takéto recepty, veď človek nemá vždy kopu času na vyváranie. Taký základ na túto omáčku odkladám aj do fliaš, aby sme si na nej mohli pochutnať aj v zime🙂 cesminazuenal.blogspot.com/2021/10/paradajkova-omacka-na-zimu-zakl...
Pozdravujem!
Děkuji za komentík od srdce a odkaz na recept, je fajn ho mít při ruce, sezóna vrcholí.
Krásné pozdravení!