Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom fotorecept

zolik - fotkazolik, 8. augusta 2014
Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept)
Foto: zolik

Dnes pri nakupe potravin som si za pokladnami vsimla stojan s malymi brozurkami a tato ma inspirovala k tomuto predjedlu.

2
porcie
50 minút
príprava

Suroviny

2 ks
150 g
z 1/2 citróna
3 PL
2 PL
1 strúčik

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Uvodom zacinam brozurkou, ktora ma inspirovala.

    Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V jednej miske si na dressing zmiesame stavu z 1/2 citrona, 2PL olivoveho oleja, chilli, sol a cierne korenie. V druhej miske vymiesame cerstvy smotanovy syr, joghurt, 1PL olivoveho oleja, pazitku, pretlaceny cesnak, cierne korenie a sol.

    Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Paradajky nakrajame na co najtensie platky. Mne sa osvedcil noz na krajanie chleba. Platky rozlozime na tanier a zalejeme dressingom.

    Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Taniere ako aj syrovy krem prikryjeme potravinarskou foliou a nechame v chladnicke minimalne 30 minut chladit.

    Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po odstraneni folie naaranzujeme syrovy krem, pokvapkame balzamikovou salsou "Salsa all Aceto Balsamico di Modena I.G.P." a posypeme cerstvou bazalkou a mozeme servirovat. Ja som podavala s bagetou. Urcite sa vyborne hodia aj tortily, alebo pecivo.

    Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    V mojom predchadzajucom recepte som slubila, ze v dalsom pridanom predstavim brata.

    Paradajkové Carpaccio so syrovým krémom (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

mijaita
@zolik takove a podobne jine salaty ja hrozne rada snidam a k tomu logrovou, cernou, silnou kavu. mas to hezky naaranzovane, samotna rajcata jsem dlouho nemela, udelam. Casto umistim do stredu Pilos tvaroh z Lidlu.
zolik
mijaita ahoj, dakujem. Povodny recept je s kozim syrom, ale podla mna je jedno aky je to syr. Co je naozaj vyborne, ze tie rajciny su na tenucko az priesvitne nakrajane a tym si pekne zoberu dressing. My sme tou bagetou este aj ten dressing vylizali. Pekny vecer.
používateľ nemá avatar
123
123
paradajky sa nám urodili, najradšej ich máme čerstvé, tak už viem, čo s nimi najbližšie urobím... "súrodenci" sú krásni... , pristane im to v tých bylinkách
zolik
@123 dakujem za koment. Ja na moje paradajky len cakam. Su este stale zelene, predsa len byvame v kopeckoch a to dost vysokych. Som rada, ze sa Ti moje surodenecke dielko paci. Pekny vecer.
zolik
@kuku ahoj, dakujem, bol to spontanny napad. A zacina uz aj tu paradajkova sezona, len moje su este stale zelene. To je starsi brat toho predosleho, tento bol prvy, ale paleni boli spolocne, preto podobne glazury. Maj sa.
zolik
@jozka2 , to nie je moj brat, ale brat toho vtaka z mojho predosleho receptu pod pecenou prazmou. Vdaka za koment. Vyhoda toho predjedla je, ze je rychlo pripravene, supnute v chladnicke a mozem sa venovat hlavnemu jedlu. Pekny vecer.
daguska
Pekný recept.Urcite chutný.Majú "fesáci bráskovia"aj sestricku?
micanela
krasne... a preco predjedlo? v tomto teple bohate staci na obed
eviana
@zolik , super, že si túto inšpiráciu posunula ďalej, rajčinky majú sezónu, veru vyskúšam aj takto, ďakujem, máš u mňa 5* :)
medovnicek
vyzerá veľmi dobre a už aj postupujem recept synovi, ktorý také recepty miluje
zolik
@ marianne @ mariamka @ micanela @ eviana srdecna vdaka za priaznive komentare a hodnotenia.
@ medovnicek vzdy ma potesi, ked sa recept, napad postupi dalej
@ daguska sestricku este nemaju, ale dobry napad. Dorobim, aby im smutno nebolo. Teraz mam projekt "Zahradny Totem".
zolik
@afataga urcite aj dobra vecera. V povodnom recepte je syr kozi, ten ale nema kazdy rad. Mne by sa hodila aj vyslahana bryndza s bylinkami.

Zaujímavé video z archívu TV Varecha