Paradajková polievka - talianska - z čerstvých paradajok
Foto: moona
Kedysi som robila polievku z pretlaku, ale z čerstvých rajčín mi chutí oveľa viac. Najlepšie v lete z poctivých rajčiniek z trhu :)
porcií
tepelná úprava
Postup
-
1
Rajčiny zalejeme horúcou (vriacou) vodou a necháme postáť 5 minút
-
2
Vodu zlejeme, rajčiny si rozdelíme na štvrtinky a ošúpeme
-
3
V hrnci osmažíme na drobno nakrájanú cibuľu, pridáme 1 PL hladkej múky, chvíľku posmažíme a prihodíme trošku červenej papriky. Ozaj len trošku, aby nám to moc nepenilo pri varení. Hneď na to zalejeme vodou - 2dcl a necháme zovrieť
-
4
Pridáme ošúpané rajčiny, dolejeme ešte vodu, asi 1,5 litra (nie príliš veľa, aby polievka nebola vodová) +1 ČJ soli a 1 ČJ kryštálového cukru. Varíme do mäkka, cca 15 min.
-
5
Odstavíme a rozmixujeme
-
6
Pokračujeme vo varení, pridáme hrsť cestovín, ľubovoľný druh, ja mám rada farfalle :) Ešte posolíme a povaríme toľko, koľko vyžadujú cestoviny
-
7
Môžeme dať oregano - pekne prevonia polievku a dochutíme podľa seba (soľ, kryš. cukor)
-
8
Navrch šupneme nastrúhaný eidam a možeme papať :)
varecha.pravda.sk/recepty/pecena-paradajkova-polievka/212...