Paradajková marmeláda (fotorecept)

Autor receptu: nazarboncuk

Jednoznačne jednotka tohto leta. Inšpirácia: http://www.dulce-de-leche-blog.com/

2 poháre á 300 ml
porcie
30 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si všetky suroviny. Na prípravu sú najvhodnejšie podlhovasté paradajky, nakoľko majú veľa dužiny a skoro žiadne semienka. Paradajky a bazalku umyjeme, odvážime si cukor, pripravíme citrónovú šťavu.
  2. Rúru vyhrejeme na 160 °C. Paradajky prekrojíme na polovice a uložíme na plech vystlaný papierom. Pečieme asi 30 minút.
  3. Potom ich necháme mierne vychladnúť, stiahneme ich z kože a vložíme do hrnca spolu so šťavou, ktorá pri pečení vytiekla. Pridáme cukor a necháme zovrieť. Varíme 10 minút.
  4. Potom pridáme citrónovú šťavu a varíme, kým džem nezhustne na konzistenciu, ktorú chceme mať. Nemal by byť príliš hustý.
  5. Na záver nasekáme bazalku a chilli papričku. Marmeládu odstavíme z ohňa, pridáme nasekanú chilli papričku a bazalku. Naplníme do pohárov a dobre uzavrieme. Skladujeme v chladničke. Výborná je s chuťovo neutrálnym smotanovým syrom na čerstvom pečive. Je to skutočná letná pochúťka. Zamilujete sa tak ako ja :) Robila som z 1/2 kg paradajok, nabudúce asi aj z dvojnásobného množstva :)