Pečené papriky
Papriky plnené rizotom
Autor receptu: podravka
Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a chuť, použite pri príprave kurací bujón.
4 porcie |
45 minút príprava |
5 minút na 180 °C |
Postup
- Papriky rozpolíme, odstránime dužinu a semienka a dáme ich na 5 minút do rúry zmäknúť. Do vriacej vody vložíme kocky slepačieho bujónu a varíme 3 minúty.
- Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme ryžu a zalejeme hotovým vývarom s vínom. Do hotovej ryže vmiešame nakrájaný syr, kúsky klobásy a korenie. Podľa potreby dosolíme.
- Papriky naplníme rizotom, poukladáme na ne plátky mozarelly a dáme na 5 minút do rúry.
- Podávame teplé.