Pečené papriky

Papriky plnené rizotom

Autor receptu: podravka

Ak chcete prekvapiť svojich hostí, pripravte im papriky plnené rizotom. Pre ešte lepšiu vôňu a chuť, použite pri príprave kurací bujón.

4
porcie
45 minút
príprava
5 minút
na 180 °C

Postup

  1. Papriky rozpolíme, odstránime dužinu a semienka a dáme ich na 5 minút do rúry zmäknúť. Do vriacej vody vložíme kocky slepačieho bujónu a varíme 3 minúty.
  2. Na panvici orestujeme cibuľu, pridáme ryžu a zalejeme hotovým vývarom s vínom. Do hotovej ryže vmiešame nakrájaný syr, kúsky klobásy a korenie. Podľa potreby dosolíme.
  3. Papriky naplníme rizotom, poukladáme na ne plátky mozarelly a dáme na 5 minút do rúry.
  4. Podávame teplé.