Paprikové rizoto

zuzana78 - fotkazuzana78, 8. septembra 2012
Paprikové rizoto
Foto: zuzana78

Nazvala som ho podľa seba,pretože podobne ho varia u nas v jedálni,ja som ho spravila na diétnejší spôsob,ale výborný...musím priznať,že tie dľžne a mäkčene Zobraziť celý popisNazvala som ho podľa seba,pretože podobne ho varia u nas v jedálni,ja som ho spravila na diétnejší spôsob,ale výborný...musím priznať,že tie dľžne a mäkčene mi robia problém,kedže nepíšem v slovenčine a aj na slovensku mám problém už sa podpísať ,kedže nežijem na slovensku niekoľko rokov...dúfam,že vam bude chutiť...

5-6
porcií

Suroviny

0,5 kg
1 ks
1 ks
1 ks
1 l




Postup

  1. 1

    Nakrájame si papriku na kocky,ja som mala viac čer.papriky,takže bolo aj viac...Mäso som mala uvarené z predošlého dna,bolo z dvoch pečených kureniec- len prsia a zbytok okolo kuraťa,lebo pečene nohy a krídla sme zjedli,máme ich radšej,kedže sú neni také suché..to som len natrhala...

    Paprikové rizoto - obrázok 1
  2. 2

    Na rozohriaty olej som vysypala ryžu ,trochu popražila a vysypala papriku,premiešala s ryžou a zaliala vývarom-zaliala som dve kocky zel.bujonu prevarenej vody do litra..keby bolo málo,doliat vody,musí byť dosť nad ryžou...zamiešala som to všetko spolu ,stiahla na slabší plameň ,pridala este trošku soli a korenia a varila a premiešavala,aby sa ryža nechytila,ked už bola voda do trištvrte vyparená a napučaná ryža,hodila som do toho kuracie kúsky,voda sa postupne vyparila pri miešaní...,vypla som a nechala chvíľu ešte postáť...podávala som k tomu kyslé uhorky,rajčinky alebo čer.repu...Dobrú chuť..

Diskusia k receptu

snezienka11
Veľmi mám rada rizoto a v ňom: kuracie mäso, dusenú zelininu a navrch postrúhaný syr. Zbožnujem aj špenátové rizoto. S paprikou sme to ešte neskúšali ale máme teraz kopuuuu papriky tak to musím navrhnúť. :)
lusinkab
Rychle,zdrave a chutne :-) a s tymi dlznami a slovencinou z toho si nic nerob :-) ja som na tom tak isto :-)
sisok
ja rizoto zalievam postupne a po malych davkach, bujon sa postupne vyparuje a rizoto sa stane tym pravym mazglavym (aj vdaka maslu a parmezanu, ktore sa pridavaju nakoniec). Zaliata ryza je vlastne varena ryza v bujone.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia