Papriková pasta (fotorecept)

Autor receptu: ancicka

Pasta je jemá a chuťovo veľmi dobrá.

Suroviny

Postup

  1. Na túto pastu treba použiť papriku červenú, nie kápiu. Papriku si očistím a pokrájam na malé kúsky.Tak isto aj cibuľu. Papričky čili nechám celé.
  2. Papriku aj cibuľu, čili a paradajky rozmixujem, (čili môžte pridať toľko ako máte radi pálivé). Ja som robila len jemne pikantné.
  3. do toho pridám ostatné suroviny a varím.
  4. Za občasného miešania varím asi 1 hodinu. Je potrebné, aby sa z papriky odparila voda.
  5. Potom to ešte raz rozmixujem
  6. a cez sitko prepasirujem, aby pasta ostala jemná hladká.
  7. Potom pastu naložím do malých fľaštičiek,uzatvorím a zasterilizujem.
  8. Z 1,5 kg papriky mi vyšlo 6 fľaštičiek od vyživy.