Papriková pasta (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Pasta je jemá a chuťovo veľmi dobrá.
Postup
- Na túto pastu treba použiť papriku červenú, nie kápiu. Papriku si očistím a pokrájam na malé kúsky.Tak isto aj cibuľu. Papričky čili nechám celé.
- Papriku aj cibuľu, čili a paradajky rozmixujem, (čili môžte pridať toľko ako máte radi pálivé). Ja som robila len jemne pikantné.
- do toho pridám ostatné suroviny a varím.
- Za občasného miešania varím asi 1 hodinu. Je potrebné, aby sa z papriky odparila voda.
- Potom to ešte raz rozmixujem
- a cez sitko prepasirujem, aby pasta ostala jemná hladká.
- Potom pastu naložím do malých fľaštičiek,uzatvorím a zasterilizujem.
- Z 1,5 kg papriky mi vyšlo 6 fľaštičiek od vyživy.