Foto: ancicka
Paprika ,ktorú má rád môj manžel. Je veľmi dobrá a lahodná.Nemôže prísť jedna zima ,aby sme takúto papriku nemali zavárenu.Recept na prípravu takto zaváranej Zobraziť celý popisPaprika ,ktorú má rád môj manžel. Je veľmi dobrá a lahodná.Nemôže prísť jedna zima ,aby sme takúto papriku nemali zavárenu.Recept na prípravu takto zaváranej papriky je veľmi starý,lebo ja ho mám z kuchárskej knižky ,ešte z r.1968.Podľa tohto rcp.sme zavárali papriku,ked som bola ešte pri mame.
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
papriku si očistíme a rozštvrťkujeme.Na takéto zaváranie je vhodná mäsitá paprika.
-
2
Podľa návodu uvaríme nálev.
-
3
Ked nálev začne vrieť,tak dáme doň papriky,tak aby boli zakryté nálevom.Zakryjeme a dáme pozor kým začnú vrieť,a varíme 2 minúty.
-
4
Oheň stiahnema na minimum a po 2 minútach papriku povyberáme do priprávenych fliaš,bez nálevu! Ked máme všetko povyberané postup opakujeme,až kým nemáme uvarenú všetku papriku.
-
5
Počas varenia si podoplňam papriku do fliaš,tak aby boli fľaše zaplnené.
-
6
Ked je paprika všetka uvarena a vo fľaškách,tak nechám zovrieť nálev a vriacim nálevom naplním fľaše.
-
7
Fľaše pozatváram a obrátim hore dnom,pozakrývam dekou a nechám do druhého dňa ,kým nevýchladnu.
Myslela som si,že takýto postup zavárania už ani nik nerobí,ale ty si mi svedkom ,že sú to výborne rcp.
V našej rodine je táto paprika obľúbena.
My olej nedávame (až po otvorení priamo za 1 lyžicu do pohára), lebo ak by náhodou ostali nejaké neskonzumované do ďalšej sezóny, tak olej v ňom "zhorkne".
Najbližšie vložím na to aj recept s fotom pod názvom: "Žitnoostrovská paprika v oleji" (ale bez oleja)
Na 1 l vody by bolo 1/3 kg strašne veľa.Bola by paprika potom sladká.Ja ani na jablká toľko cukru nedávam!!!