Paprika v oleji (fotorecept)
Autor receptu: ancicka
Paprika ,ktorú má rád môj manžel. Je veľmi dobrá a lahodná.Nemôže prísť jedna zima ,aby sme takúto papriku nemali zavárenu.Recept na prípravu takto zaváranej papriky je veľmi starý,lebo ja ho mám z kuchárskej knižky ,ešte z r.1968.Podľa tohto rcp.sme zavárali papriku,ked som bola ešte pri mame.
10 x 3 dl porcií |
30 minút príprava |
2-3 minút tepelná úprava |
Postup
- papriku si očistíme a rozštvrťkujeme.Na takéto zaváranie je vhodná mäsitá paprika.
- Podľa návodu uvaríme nálev.
- Ked nálev začne vrieť,tak dáme doň papriky,tak aby boli zakryté nálevom.Zakryjeme a dáme pozor kým začnú vrieť,a varíme 2 minúty.
- Oheň stiahnema na minimum a po 2 minútach papriku povyberáme do priprávenych fliaš,bez nálevu!
Ked máme všetko povyberané postup opakujeme,až kým nemáme uvarenú všetku papriku.
- Počas varenia si podoplňam papriku do fliaš,tak aby boli fľaše zaplnené.
- Ked je paprika všetka uvarena a vo fľaškách,tak nechám zovrieť nálev a vriacim nálevom naplním fľaše.
- Fľaše pozatváram a obrátim hore dnom,pozakrývam dekou a nechám do druhého dňa ,kým nevýchladnu.