Pappardelle s paradajkovo-brokolicovou omáčkou a tuniakom(fotorecept)

Autor receptu: evusik

Po všetkých tých rezňoch, majonézových šalátov, kačkách a iných ťažkých jedlách dobre padne jednoduché ľahké jedlo...

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. chcela som jednoduché ľahké jedlo vhodné aj pre malé dieťa tak som zvolila kombináciu varenia a parenia... cestoviny som varila, brokolicu a tuniaka som robila na pare
  2. príprava tohto jedla je veľmi jednoduchá a rýchla... najprv si dáme variť cestoviny, keď voda zovrie, pridáme cestoviny na vrch hrnca dáme v parnom sitku ružičky brokolice a zakryjeme, varíme cca 8 minút... na troche oleja speníme cesnak
  3. pridáme paradajky vo vlastnej šťave... ja som použila svoje vlastné, zavárané tohto leta... dobré sú aj kupované, napr. drvené paradajky v tetrapacku
  4. krátko povaríme pridáme bazalku, štipku cukru a podľa chuti osolíme
  5. pridáme sparenú brokolicu, odstavíme z ohňa, premiešame a pridáme kúsok masla
  6. do hotovej omáčky pridáme uvarené pappardelle... cestoviny vyberáme priamo z vody, necedíme ani nepreplachujeme studenou vodou... vodu z cestovín použil môj muž a uvaril z nej výbornú kyslú zemiakovú polievku...
  7. všetko spolu dobre premiešame
  8. tuniaka som osolila čiernou soľou, pridala som tymián a dala pariť na sitku nad cestoviny, paríme maximálne 5 minút a možno by stačili aj 3 minúty...
  9. a môžeme si naložiť... tuniaka položíme na cestoviny vcelku alebo ho nakrájame na menšie kúsky a zamiešame rovno do cestovín...