Panzerotto (fotorecept)

Autor receptu: skolavareniapolus

Recept od Vincenza Miele

20 ks
porcií

Suroviny

Postup

  1. Do múky pridáme vajcia, olej, víno, cukor
  2. a vymiešame vláčne cesto. Ak je príliš tvrdé, pridávame postupne vodu.
  3. Vymiesime bochník, ktorý necháme chvíľku odpočívať.
  4. Zatiaľ si pripravíme plnku. Nad parou roztopíme čokoládu. V miske roztlačíme gaštanové pyré s cukrom, Amarettom a kakaom. Zmiešame s roztopenou čokoládou
  5. a plnka je hotová.
  6. Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, hrúbka cesta má byť asi 2 mm. Okraj vyvaľkaného cesta zrežeme radielkom, aby sme dosiahli dlhý rovný okraj.
  7. Z plnky na cesto dávame hrudky cca 10 cm od seba pozdĺž rovného okraju cesta. Potom cesto okolo hrudiek natrieme rozšľahaným vajíčkom - má slúžiť ako lepidlo.
  8. Následne okraj, kde sú hrudky, preložíme tak, aby sme hrudky zakryli. Prstami popritláčame.
  9. Kruhovým vykrajovačom alebo pohárom vykrajujeme polkruhy okolo hrudiek.
  10. Vidličkou ešte popritláčame okraje každého kúska
  11. a vyprážame vo fritéze alebo v panvici vo veľkom množstve oleja.
  12. Podávame posypané práškovým cukrom. Panzerotto je typický taliansky vianočný dezert.