Panzerotto (fotorecept)
Autor receptu: skolavareniapolus
Recept od Vincenza Miele
Postup
- Do múky pridáme vajcia, olej, víno, cukor
- a vymiešame vláčne cesto. Ak je príliš tvrdé, pridávame postupne vodu.
- Vymiesime bochník, ktorý necháme chvíľku odpočívať.
- Zatiaľ si pripravíme plnku. Nad parou roztopíme čokoládu. V miske roztlačíme gaštanové pyré s cukrom, Amarettom a kakaom. Zmiešame s roztopenou čokoládou
- a plnka je hotová.
- Cesto vyvaľkáme do tvaru obdĺžnika, hrúbka cesta má byť asi 2 mm. Okraj vyvaľkaného cesta zrežeme radielkom, aby sme dosiahli dlhý rovný okraj.
- Z plnky na cesto dávame hrudky cca 10 cm od seba pozdĺž rovného okraju cesta. Potom cesto okolo hrudiek natrieme rozšľahaným vajíčkom - má slúžiť ako lepidlo.
- Následne okraj, kde sú hrudky, preložíme tak, aby sme hrudky zakryli. Prstami popritláčame.
- Kruhovým vykrajovačom alebo pohárom vykrajujeme polkruhy okolo hrudiek.
- Vidličkou ešte popritláčame okraje každého kúska
- a vyprážame vo fritéze alebo v panvici vo veľkom množstve oleja.
- Podávame posypané práškovým cukrom. Panzerotto je typický taliansky vianočný dezert.