5
porcií
porcií
20 minút
príprava
príprava
Suroviny
500 ml (33 %) |
|
50 g |
|
1 ks |
|
4 plátky |
|
2 PL (môžete vynechať) |
|
Navrch: | |
180 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali. Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku dáme do hrnca a zahrejeme tesne pod bod varu cca 80 stupňov ( nesmie sa variť). Keď bude smotana ohriata, odstavíme z plameňa.
- 2
Pripravenú napučanú želatínu vyžmýkame a pridáme do hrnca s teplou smotanou, zamiešame, aby sa želatína rozpustila. Zmes rovnomerne nalievame do mištičiek, ktoré dáme cez noc do chladničky ( chladíme minimálne 5 hodín).
- 3
Polevu spravíme rozmixovaním jahôd, malín a cukru, ktoré prepasírujeme cez sitko ( kvôli zrniečkam ) a nalejeme na stuhnutú panna cottu. Nakoniec dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Tiež panna cotta:
Ďalšie recepty:
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu