Panna cotta

macka78 - fotkaMacka78, 9. februára 2019 18:39
Ďalšie recepty »
Panna cottaFoto: macka78
5
porcií
20 min
príprava

Suroviny

500 ml (33 %)
50 g
1 ks
4 plátky
2 PL (môžete vynechať)
Navrch:
180 g
100 g
1 PL
TIP: Séria kuchárskych kníh z Varecha.sk za zvýhodnenú cenu

Postup prípravy

  1. 1

    Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali. Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku dáme do hrnca a zahrejeme tesne pod bod varu cca 80 stupňov ( nesmie sa variť). Keď bude smotana ohriata, odstavíme z plameňa.

  2. 2

    Pripravenú napučanú želatínu vyžmýkame a pridáme do hrnca s teplou smotanou, zamiešame, aby sa želatína rozpustila. Zmes rovnomerne nalievame do mištičiek, ktoré dáme cez noc do chladničky ( chladíme minimálne 5 hodín).

  3. 3

    Polevu spravíme rozmixovaním jahôd, malín a cukru, ktoré prepasírujeme cez sitko ( kvôli zrniečkam ) a nalejeme na stuhnutú panna cottu. Nakoniec dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Recept je zaradený do tagov:




TOPlist