Panna cotta
Panna cotta

Panna cotta

macka78 - fotkamacka78, 9. februára 2019
Panna cotta
Foto: macka78
5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

500 ml (33 %)
50 g
1 ks
4 plátky
2 PL (môžete vynechať)
Navrch:
180 g
100 g
1 PL




Postup

  1. 1

    Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali. Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku dáme do hrnca a zahrejeme tesne pod bod varu cca 80 stupňov ( nesmie sa variť). Keď bude smotana ohriata, odstavíme z plameňa.

  2. 2

    Pripravenú napučanú želatínu vyžmýkame a pridáme do hrnca s teplou smotanou, zamiešame, aby sa želatína rozpustila. Zmes rovnomerne nalievame do mištičiek, ktoré dáme cez noc do chladničky ( chladíme minimálne 5 hodín).

  3. 3

    Polevu spravíme rozmixovaním jahôd, malín a cukru, ktoré prepasírujeme cez sitko ( kvôli zrniečkam ) a nalejeme na stuhnutú panna cottu. Nakoniec dozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Diskusia k receptu

haji
Také mám ráda nepečené dezerty. Kouzelné foto, dokonce i jahody ve tvaru srdíčka - krása!




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia