Panna cotta
Panna cotta
Autor receptu: macka78
Postup- Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali.
Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku dáme do hrnca a zahrejeme tesne pod bod varu cca 80 stupňov ( nesmie sa variť).
Keď bude smotana ohriata, odstavíme z plameňa.
- Pripravenú napučanú želatínu vyžmýkame a pridáme do hrnca s teplou smotanou, zamiešame, aby sa želatína rozpustila.
Zmes rovnomerne nalievame do mištičiek, ktoré dáme cez noc do chladničky ( chladíme minimálne 5 hodín).
- Polevu spravíme rozmixovaním jahôd, malín a cukru, ktoré prepasírujeme cez sitko ( kvôli zrniečkam ) a nalejeme na stuhnutú panna cottu. Nakoniec dozdobíme podľa vlastnej fantázie.
|