Panna cotta

Panna cotta

Autor receptu: macka78

5
porcií
20 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Plátky želatíny namočíme do studenej vody, aby napučali. Smotanu, cukor a semienka z vanilkového struku dáme do hrnca a zahrejeme tesne pod bod varu cca 80 stupňov ( nesmie sa variť). Keď bude smotana ohriata, odstavíme z plameňa.
  2. Pripravenú napučanú želatínu vyžmýkame a pridáme do hrnca s teplou smotanou, zamiešame, aby sa želatína rozpustila. Zmes rovnomerne nalievame do mištičiek, ktoré dáme cez noc do chladničky ( chladíme minimálne 5 hodín).
  3. Polevu spravíme rozmixovaním jahôd, malín a cukru, ktoré prepasírujeme cez sitko ( kvôli zrniečkam ) a nalejeme na stuhnutú panna cottu. Nakoniec dozdobíme podľa vlastnej fantázie.