Panna cotta
Autor receptu: zuzlik0402
trošku drahšie suroviny, ale stojí to za to
10 porcií |
20 minút príprava |
Postup
- Smotanu, cukor, 200 ml mlieka a vyškrabanú dužinu z vanilkového struku dáme zohriať. Udržiavame teplé, ale nech nevrie.
- V 150 ml mlieka necháme napučať 2 sáčky želatíny, potom ju zohrejeme (nesmie vrieť), prilejeme trochu smotany, dobre rozmiešame a vlejeme do zvyšku teplej smotany, najlepšie cez hrubé sitko, aby veľké kúsky neprepadli.
- Chvíľku ešte prehrejeme a naplníme do nádobiek, ktoré necháme stuhnúť. Ozdobiť ich môžeme ľubovoľne, napr. malinami povarenými s cukrom (na 3 lyžice ovocia ide 1 lyžica cukru), čučoriedkami, ostružinami a mätovými lístkami.