Panna cotta so slivkovo-škoricovým džemom
Autor receptu: debnickovababicka
Po nedobrých skúsenostiach s plátkovou želatínou som sa jej dlho vyhýbala. Avšak
povedala som si, že stačilo. Odvahu som znovu nabrala pri tomto recepte. Ten vlastne
vznikol kvôli úžasnému džemu, ktorý som nechcela jesť len klasicky s chlebíkom.
Recept Debnička od babičky.
4-6 porcie |
15 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Smotanu vlejte do hrnca, prisypte cukor.
- Na miernom ohni miešajte pokiaľ sa cukor nerozpustí.
- Medzitým plátky želatíny namočte do vody.
- Keď sa plátky trochu rozmočia, vložte ich do smotany. Dávajte pozor, aby sa zmes nevarila. Miešajte pokiaľ sa želatína úplne nerozpustí.
- Hotovú zmes nalejte do formičiek a dajte do chladničky stuhnúť aspoň na 6 hodín. Servírujte so zohriatym slivkovo-škoricovým džemom.