Panna cotta s čokoládou

Autor receptu: podravka

Komerčný recept
Penová čokoládová poleva ganache vytvorí z Dolcela panna cotty sladkú pochúťku pre sladké radovánky po lahodných pokrmoch.

30 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Zmiešame Dolcela panna cottu s cukrom a niekoľkými lyžicami mlieka. Zvyšné mlieko privedieme k varu, zložíme z ohňa a pridáme pripravenú panna cottu. Vrátime späť na oheň a varíme ešte asi 1 - 2 minúty.
  2. Na spodok pohárov (4 ks) dáme zopár malín, na ne nalejeme horúcu panna cottu a necháme vychladnúť pri izbovej teplote.
  3. Pripravíme si čokoládovú polevu ganache. Smotanu na varenie privedieme do varu, pridáme nakrájanú čokoládu a miešame, dokým sa čokoláda nerozpustí a nevytvorí sa krém.
  4. Ganache nalejeme na panna cottu a dáme zachladiť do chladničky na niekoľko hodín a medzitým si pripravíme šľahačku.
  5. Vychladený dezert ozdobíme šľahačkou, nastrúhanou čokoládou a malinami.