Panír maslová masala (fotorecept)
Autor receptu: methi
Paneer butter masala. Recept na Panir najdete napr. aj u @daniella9 http://varecha.pravda.sk/recepty/paneer-indicky-syr/28051-recept.html
Postup
- Najprv si pripravíme pasty. Vymixujeme nakrájanú cibuľu. Vymixujeme nakrájané paradajky a nakoniec vymixujeme vopred namočené kešu orechy s troškou vody. Všetky pasty mixujeme zvlášť a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
- V panvici rozohrejeme olej a maslo. Pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť.
- Pridáme cibuľové pyré a necháme ho zredukovať.
- Pridáme zazvorovo-cesnakovú pastu, čili korenie...
- ... a kešu pastu. Znova opekáme a miešame asi 2 minúty.
- Pridáme mletý koriander, kurkumu, senovku grecku, garam masala...
- ... soľ a paradajkové pyré. Varíme na slabom ohni 5 minút a miešame občas.
- Pridáme asi 100ml vody a premiešame.
- Pridáme sladkú smotanu, premiešame. Panvicu prikryjeme a 3 minút na slabom ohni povaríme. Občas premiešame.
- Pridáme panír a zľahka premiešame, aby sme panír "nerozbili". Panvicu prikryjeme a na slabom ohni povaríme 2 minúty.
- Odstavíme z ohňa a posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou. Premiešame a zakryté necháme 5 minút postáť.
- Podávame s indickými plackami ako napr. Naan, Paratha, Čapati.