Panír maslová masala (fotorecept)

Autor receptu: methi

Paneer butter masala. Recept na Panir najdete napr. aj u @daniella9 http://varecha.pravda.sk/recepty/paneer-indicky-syr/28051-recept.html

Postup

  1. Najprv si pripravíme pasty. Vymixujeme nakrájanú cibuľu. Vymixujeme nakrájané paradajky a nakoniec vymixujeme vopred namočené kešu orechy s troškou vody. Všetky pasty mixujeme zvlášť a odložíme bokom do ďalšieho použitia.
  2. V panvici rozohrejeme olej a maslo. Pridáme horčičné semienko a necháme ho prasknúť.
  3. Pridáme cibuľové pyré a necháme ho zredukovať.
  4. Pridáme zazvorovo-cesnakovú pastu, čili korenie...
  5. ... a kešu pastu. Znova opekáme a miešame asi 2 minúty.
  6. Pridáme mletý koriander, kurkumu, senovku grecku, garam masala...
  7. ... soľ a paradajkové pyré. Varíme na slabom ohni 5 minút a miešame občas.
  8. Pridáme asi 100ml vody a premiešame.
  9. Pridáme sladkú smotanu, premiešame. Panvicu prikryjeme a 3 minút na slabom ohni povaríme. Občas premiešame.
  10. Pridáme panír a zľahka premiešame, aby sme panír "nerozbili". Panvicu prikryjeme a na slabom ohni povaríme 2 minúty.
  11. Odstavíme z ohňa a posypeme nasekanou koriandrovou vňaťou. Premiešame a zakryté necháme 5 minút postáť.
  12. Podávame s indickými plackami ako napr. Naan, Paratha, Čapati.