Pangasius na šampiňónoch

Autor receptu: alenka0901

Tento recept mám z jedného časopisu. Trochu som si ho upravila, lebo mi tam mal byť kapor. Radšej máme pangasiusa alebo filety.

Postup

  1. Šampiňony očistíme a nakrájame na plátky.V panvici rozohrejeme olej a huby orestujeme, osolíme, okoreníme a dusíme asi 10 minút.Pláty pangasiusa rozdelíme na menšie kúsky, obalíme v zmesi múky a papriky.
  2. Umyté zemiaky v šupke vložíme na 5 minút do osolenej vriacej vody. Vodu zlejeme, a keď vychladnú, pokrájame ich na osminky a v miske zmiešame s olivovým olejom, so zmesou sladkej a štipľavej červenej papriky a soli.
  3. Do vymasteného pekáča alebo plechu dáme najprv zemiaky, na ne rozložíme podusené huby a na vrch uložíme obalenú rybu. Pečieme v rúre pri 180 stupňoch asi 30 minút.