Panenkový stejk v kabátiku
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
45 minút príprava |
5 minút na 160 °C |
Postup- Mäso nakrájame na stejky, ktoré opečieme na oleji na rozohriatej panvici. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že ich vymixujeme s vajcom, smotanou a soľou.
- Tramezzino vyvaľkáme valčekom na cesto a natrieme fášom. Na to položíme opečené stejky, zarolujeme a vložíme do rúry predhriatej na 160 °C na 10 minút. Stejky počas pečenia pootáčame, aby sa chlieb pekne opiekol dohneda z každej strany.
- Zeleninu podusíme v zeleninovom vývare na panvici do polomäkka tak, aby sa nerozpadávala, zľahka posolíme. Maslovú emulziu našľaháme ručným mixérom z masla, ktoré malo izbovú teplotu, a po lyžičkách pridávame vodu tak, aby sa maslo nezrazilo. Pred koncom vložíme posekaný čerstvý medvedí cesnak a dosolíme. Zeleninu servírujeme teplú, na ňu lyžicou dáme emulziu.
|