Panenkový stejk v kabátiku

Autor receptu: redakcia

4
porcie
45 minút
príprava
5 minút
na 160 °C

Postup

  1. Mäso nakrájame na stejky, ktoré opečieme na oleji na rozohriatej panvici. Z odrezkov pripravíme fáš tak, že ich vymixujeme s vajcom, smotanou a soľou.
  2. Tramezzino vyvaľkáme valčekom na cesto a natrieme fášom. Na to položíme opečené stejky, zarolujeme a vložíme do rúry predhriatej na 160 °C na 10 minút. Stejky počas pečenia pootáčame, aby sa chlieb pekne opiekol dohneda z každej strany.
  3. Zeleninu podusíme v zeleninovom vývare na panvici do polomäkka tak, aby sa nerozpadávala, zľahka posolíme. Maslovú emulziu našľaháme ručným mixérom z masla, ktoré malo izbovú teplotu, a po lyžičkách pridávame vodu tak, aby sa maslo nezrazilo. Pred koncom vložíme posekaný čerstvý medvedí cesnak a dosolíme. Zeleninu servírujeme teplú, na ňu lyžicou dáme emulziu.