Panenka na maslovom zemiaku s julienne zeleninou
Autor receptu: redakcia
Postup- V šupke uvaríme zemiaky, ktoré necháme vychladnúť, očistíme a po dĺžke orežeme z oboch strán, aby sa zemiak dal položiť na tanier a aby sa naň dala položiť panenka.
- Na rozpálenej panvičke na veľkom plameni opečieme zo strán okorenenú a osolenú panenku a to iste urobíme ešte raz na pomalom plameni. Potom ju dáme do rozpálenej rúry piecť pri teplote 200 °C na približne 10 – 12 minút.
- Kým sa panenka pečie, mrkvu a petržlen nakrájame na jemné rezančeky a spražíme na masle a troške oleja, pokiaľ zelenina nezmäkne, dochutíme ju cukrom, soľou a korením.
- Vopred pripravené zemiaky uložíme na panvicu s roztopeným maslom a necháme piecť do zlatista z oboch strán.
- Julienne – zeleninu nakrájanú na tenké rezančeky uložíme na stred taniera, na ktorú položíme maslový zemiak a na zemiak uložíme upečenú panenku, ktorú prelejeme demiglasom či výpekom z panenky. Ozdobíme bylinkami, napríklad tymianom.
|