Paleo pizza

Autor receptu: redtinka

Už mesiac sa s rodinkou stravujeme podľa zásad Paleo a za ten čas som vyskúšala množstvo nových receptov. Čo sa týka pizzových, toto je tretí a ďaleko najlepší! Verím, že ním poteším nielen priaznivcov palea alebo ľudí s bezlepkovou diėtou, ale aj ostatných vareškových gurmánov! Odporúčam, nám veľmi chutila ;)

3-4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
na 220 °C

Postup

  1. Zapla som si rúru na 220 stupňov vrchný a spodný ohrev. Karfiol som rozdelila na ružičky a v mixéri rozmixovala na drobné kúsky. Potom som ho vo veľkej panvici orestovala na troške olivového oleja dosucha (asi 10 minút) za občasného premiešania. Vo veľkej miske som zatiaľ zmiešala mleté mäso s vajíčkami, soľou a korením. Pridala som orestovaný karfiol a poriadne premiešala.
  2. Na dno tortovej formy som dala papier na pečenie a vyplnila som ho polovicou mäsovej masy. Poriadne som ju utlačila a uhladila pomocou kovovej špachtle na nakladanie torty. Vo vyhriatej rúre som "cesto" piekla 20 minút.
  3. Všetky ingrediencie som si rozdelila na polovicu a poukladala na horúce cesto. Najprv omáčku, potom plátky šunky, nakrájané šampióny, polovičky paradajok a nakoniec som to zasypala nahrubo nastrúhaným syrom. Piekla som ďalších 10 minút. Na poslednú minútu som pridala navrch ešte rukolu, aby pekne zmäkla ale nevyschla.
  4. Postup opakujte s druhou polovicou ingrediencií ;) Jedna pizza má cca 800 g a je veľmi sýta. My sme sa z nej najedli dvaja...