Palacinky

randy - fotkarandy, 26. júna 2013

Dlho som sa pokúšala spraviť také palacinky ako robieva moja mamina, ale nikdy to nebolo ono a tak som nakoniec musela zavítať domov a Zobraziť celý popisDlho som sa pokúšala spraviť také palacinky ako robieva moja mamina, ale nikdy to nebolo ono a tak som nakoniec musela zavítať domov a vypýtať si recept. Tieto palacinky sú pre mňa tie najlepšie na svete a rada sa o ne s vami podelím :-)

10-12
porcií
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 l
300 g
2 ks
1/2 ČL
2 ks




Postup

  1. 1

    Všetky suroviny si zmiešame do hmoty ktorá nie je ani moc hustá, ale ani riedka. Najlepšie sa všetko premieša v mixéri ale dá sa to samozrejme aj bez neho. Soli dávam podľa chuti cca štípku. Niekedy zvyknem dávať aj štipku škorice. Zmes necháme cca 10-20 minút oddychnúť.

  2. 2

    Na panvicu si dáme trošilinka oleja a to len pri prvej palacinke potom už nedávam. Panvicu si poriadne rozohrejeme.

  3. 3

    Ked je panvica rozohriata, tak môžme začať robiť palacinky. Na panvicu nalejeme troška zmesi a smažíme pár minút z oboch strán. Palacinky sa nelepia a ani netrhajú.

  4. 4

    Takto hotové palacinky si môžme naplniť hocičím na čo máme chuť. My ich máme najradšej s jahodami zarobené s cukrom ( ktoré nesmú chýbať v mojej mrazničke), s kyslou smotanou a posypané grankom alebo nastruhanou čokoládou. Už stačí zaželať len dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu

aroooo
ten olej je na panvicu alebo dávaš aj do cesta?
randy
olej davam len na pancivu do cesta nie




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia