Dlho som sa pokúšala spraviť také palacinky ako robieva moja mamina, ale nikdy to nebolo ono a tak som nakoniec musela zavítať domov a Zobraziť celý popisDlho som sa pokúšala spraviť také palacinky ako robieva moja mamina, ale nikdy to nebolo ono a tak som nakoniec musela zavítať domov a vypýtať si recept. Tieto palacinky sú pre mňa tie najlepšie na svete a rada sa o ne s vami podelím :-)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Všetky suroviny si zmiešame do hmoty ktorá nie je ani moc hustá, ale ani riedka. Najlepšie sa všetko premieša v mixéri ale dá sa to samozrejme aj bez neho. Soli dávam podľa chuti cca štípku. Niekedy zvyknem dávať aj štipku škorice. Zmes necháme cca 10-20 minút oddychnúť.
- 2
Na panvicu si dáme trošilinka oleja a to len pri prvej palacinke potom už nedávam. Panvicu si poriadne rozohrejeme.
- 3
Ked je panvica rozohriata, tak môžme začať robiť palacinky. Na panvicu nalejeme troška zmesi a smažíme pár minút z oboch strán. Palacinky sa nelepia a ani netrhajú.
- 4
Takto hotové palacinky si môžme naplniť hocičím na čo máme chuť. My ich máme najradšej s jahodami zarobené s cukrom ( ktoré nesmú chýbať v mojej mrazničke), s kyslou smotanou a posypané grankom alebo nastruhanou čokoládou. Už stačí zaželať len dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu