Palacinky
Autor receptu: randy
Dlho som sa pokúšala spraviť také palacinky ako robieva moja mamina, ale nikdy to nebolo
ono a tak som nakoniec musela zavítať domov a vypýtať si recept. Tieto palacinky sú pre
mňa tie najlepšie na svete a rada sa o ne s vami podelím :-)
10-12 porcií |
20 minút príprava |
15 minút tepelná úprava |
Postup
- Všetky suroviny si zmiešame do hmoty ktorá nie je ani moc hustá, ale ani riedka. Najlepšie sa všetko premieša v mixéri ale dá sa to samozrejme aj bez neho. Soli dávam podľa chuti cca štípku. Niekedy zvyknem dávať aj štipku škorice. Zmes necháme cca 10-20 minút oddychnúť.
- Na panvicu si dáme trošilinka oleja a to len pri prvej palacinke potom už nedávam. Panvicu si poriadne rozohrejeme.
- Ked je panvica rozohriata, tak môžme začať robiť palacinky. Na panvicu nalejeme troška zmesi a smažíme pár minút z oboch strán. Palacinky sa nelepia a ani netrhajú.
- Takto hotové palacinky si môžme naplniť hocičím na čo máme chuť. My ich máme najradšej s jahodami zarobené s cukrom ( ktoré nesmú chýbať v mojej mrazničke), s kyslou smotanou a posypané grankom alebo nastruhanou čokoládou.
Už stačí zaželať len dobrú chuť :-)