Foto: sandriw
Jeden večer som dostala chuť na palacinky. A keďže mi ich nakoniec veľa ostalo, tak som z nich spravila tortičku na štýl francúzskeho dezertu Zobraziť celý popisJeden večer som dostala chuť na palacinky. A keďže mi ich nakoniec veľa ostalo, tak som z nich spravila tortičku na štýl francúzskeho dezertu mille feuille. V robote sa po tom len tak zaprášilo :D Viac na: www.facebook.com/whiskitmixit/
Postup
-
1
Z vajca, mlieka, múky a cukru pripravíme palacinkové cesto a necháme 10 minú odpočinúť. Potom na jemne naolejovanej panvici upečieme palacinky.
- 2
Cream cheese vymiešame s cukrom a postupne pridávame do tuha vyšľahanú šľahačku. Na spodok taniera položíme palacinku, natrieme krémom a na to položíme ďalšiu palacinku. Takto pokračujeme, kým neminieme všetko. Krém na vrchu nezarovnávame, ale pre efekt spravíme vlnky.
- 3
Dáme do chladničky zatuhnúť aspoň na jednu hodinu. Pred podávaním ozdobíme čokoládovými hoblinkami, ktoré si z čokolády vyrobíme pomocou noža, ktorý bude slúžiť ako hoblík.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Ale niekedy skúsim podľa teba, vyzerá to chutne a bude s nimi menej roboty
Ale niekedy skúsim podľa teba, vyzerá to chutne a bude s nimi menej roboty
@sovka62 : To je taká Slovenská verzia z typických slovenských ingrediencií :D Ja osobne orechy moc nemusím a aj bez lekváru prežijem :D Ale verím, že aj tvoja verzia je super :) Ono toto bolo tak, že čo chladnička dala :D Už mi ten syr a šľahačka dlho stáli na poličke, tak ich bolo treba použiť :D
@katka78 : Ďakujem. Presne tak. V jednoduchosti je krása :) Hoci sa pri varení občas stane, že robím niečo komplikovanejšie, alebo na pohľad komplikovanejšie, určite sa tejto pravdy držím :)
Kreativitu a umenie v kuchyni ti prajem, si veľmi šikovná!
Inak, ak by ťa zaujímalo, na svojej FB stránke, Whisk it Mix it, som začala nový "projekt". Aj predtým som si väčšinu obedov robila sama, no rozhodla som sa, že je načase vniesť do nich aj aspekt vyváženej stravy. No a keďže som zamilovaná do japonskej kuchyne, zapojila som do svojho každodenného stravovania princípy benta. Sú veľmi jednoduché a v zásade sa netreba v ničom obmedzovať. Navyše pre moju kreativitu je to ako stvorené :D To len tak mimochodom :P